Oglasila se Tehnička škola u Trsteniku: Dva učenika isključena, jedan se ispisao 1Foto: Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Nakon današnje sednice Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku, škola se kasno popodne oglasila saopštenjem, u kojem se navodi da je usvojen predlog da dva učenika koja su učestvovala u nasilju nad profesorkom budu isključena iz škole, dok se treći ispisao iz te obrazovne ustanove.

„Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našomkoleginicom, održana je sednica Nastavničkog veća na kojoj je jedna od tačana bila izjašnjavanje Veća o pomentom incidentu. Perdlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen. Predstoji verifikacija ove odluke, dvojica učenika su isključena, dok je treći prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se. Ovakvim stavom Nastavničko veće osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi“, navodi se u saopštenju tehničke škole, objavljenom na Fejsbuk stranici te ustanove.

Podsetimo, profesorku engleskog maltretirala su tri učenika na času, jedan od njih joj je izmakao stolicu nakon čega je pala, a drugi je sve snimao telefonom. Javnost je za ovaj slučaj saznala nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama.

U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu formiran je predmet u vezi sa incidentom koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio 9. novembra, u kome je oštećna profesorka engleskog, saopšteno je danas.

Kako se navodi u odgovoru tužilaštva dostavljenom agenciji Beta, predmet je „uzet u razmatranje po hitnom postupku“.

Prema rečima javnog tužioca Branislava Petrovića, „u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka“, a nakon sprovedenog postupka „javnost će biti obaveštena“.

Više tužilaštvo je, kako je saopšteno, predmet formiralo nakon što je dobilo izveštaj policije iz Trstenika o dogadjaju u kome je oštećena profesorka koja predaje engleski jezik u Tehničkoj školi u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari