Oljača: Još gradova i opština pridružuje se protestu u subotu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

– Na koordinacionom sastanku organizatora blokada širom Srbije koji je održan juče, dogovoreni su načini i blokade u 38 mesta na 47 lokacija širom Srbije, saopštio je Marko Oljača iz udruženja „Koraci“.

On je dodao da će u narednim danima spisak biti dopunjen, a da će se ove subote blokadi priključiti mnogi gradovi i opštine u kojima prošle subote nije bila organizovana blokada.

– Kao jedna od organizacija koja pomaže u organizaciji, društvo „Koraci“ poziva sve građane da se oslobode straha, ne pokleku pod pretnjama i ucenama, da izađu na ulice i izraze svoj protest kroz svaki vid građanske neposlušnosti. Takođe pozivamo sve organizacije civilnog društva da se priduruže i podrže građane u borbi za slobodno društvo zasnovano na društvenoj pravdi u kojem će svaki pojedinac živeti dostojanstveno – navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, još jednom pozivaju policiju da radi svoj posao, zaštiti građane koji mirno protestuju i spreči incidente kojima smo svedočili prošle subote u mnogim gradovima i opštinama.

– Ujedno apelujemo na javni servis i ostale štampane i elektronske medije, naročito televizije sa nacionalnim frekvencijama da izveštavaju profesionalno, objektivno i pravovremeno, a ne da budu propagandni servis vlasti koji crta mete, antagonizuje i satanizuje građane. Podsećamo javnost da su mnoge advokatske kancelarije u pripravnosti – besplatno će zastupati građane u svim krivičnim i parničnim postupcima koji imaju veze sa blokadama. Pored toga, formiran je solidarni fond za plaćanje prekršajnih kazni, koje, kako nam javljaju saborci i saborkinje ovih dana masovno stižu – zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari