Subotica: Predstavljanje programa „Volonterskih kampova“ 1Foto: Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér (zvanična Fejsbuk stranica)

Omladinski klub Kerulj be iz Subotice predstaviće mladima u subotu, 2. aprila, programe „Volonterskih kampova“.

Programa organizuju Volonterski centar Vojvodine, Udruženje građana Klara i Rosa i Omladinski klub Kerülj Be. Događaj počinje u 13:30 časova.

U pozivu Udruženja građana Klara i Rosa navodi se da volontirati mogu sve punoletne osobe, a da su neki od kampova otvoreni i za mlade od 16 godina.

„Volonterski kampovi su međunarodni projekti u trajanju od jedne do tri nedelje. Grupa od 10-15 volontera/ki iz različitih zemalja boravi zajedno, volontirajući na društvenim, ekološkim, kulturnim i drugim aktivnostima u Srbiji ili Evropi. Na kampu, upoznaju nove ljude i kulture, i imaju priliku da pomognu lokalnoj zajednici“, navodi se u pozivu.

U ovom udruženju ističu da su vrste aktivnosti veoma različite i da kamp može biti vezan za očuvanje i održavanje rezervata prirode, plaža ili planinskih staza, za aktivnosti za decu ili mlade, organizovanje različitih festivala i radionica, pa čak i za rekonstrukciju srednjovekovnog zamka.

Hrana, smeštaj i osiguranje su besplatni, ali učesnici sami snose troškove puta, a u zavisnosti od zemlje održavanja kampa, participacija iznosi od 0 do 4.000 dinara.

„Prijave za volonterske kampove za leto 2022. godine su otvorene, te svim zainteresovanima savetujemo da se što pre prijave kako bi obezbedili svoje mesto na vreme“, navodi Klara i Rosa.

Dodaju da je bazu dostupnih kampova moguće potražiti na sajtu www.sci.ngo, klikom na „get involved“ pa na „workcamps“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari