Onlajn grupa psihološke podrške za mame koje su tokom pandemije ostale bez posla 1Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Centra za mame u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija uputio je poziv ženama sa decom koje su tokom pandemije ostale bez posla na onlajn grupu psihološke podrške, koji prenosimo u nastavku.

Drage mame, Istraživanje Centra za mame pokazuje da je tokom trajanja vanrednog stanja više od 4 odsto mama ostalo bez posla.

Sada, kada se vanredno stanje završilo, možemo samo da pretpostavimo da je taj broj još veći.

Gubitak posla je u bilo kom životnom trenutku traumatično i stresno iskustvo. Potraga za novim poslom je zbog situacije sa COVIDom-19 dodatno izazovna.

Znamo da sve ovo stvara osećaje straha, stida i beznadežnosti. Sa željom da podržimo mame koje su tokom pandemije ostale bez posla, pokrećemo online grupu besplatne psihološke podrške za njih.

Grupa, za koju mogu konkurisati mame iz cele zemlje, sastajaće se online putem besplatne aplikacije Zoom kojoj se može pristupiti preko kompjutera, mobilnog telefona ili tableta.

U grupi online psihološke podrške za mame koje su tokom pandemije ostale bez posla, imaćete priliku da otvoreno razmenjujete iskustva, iskažete nezadovoljstvo, strahove i strepnje.

Grupa je mesto gde ćete dobiti suštinsko razumevanje ostalih članica i priliku da napravite nove kontakte. Pored toga, dobiće i jasne smernice važne za nastavak karijernog puta.

Grupu vodi Mila Muškinja, psihoterapeutkinja pod supervizijom u oblasti Transakcione analize i licencirani kouč za promenu karijere.

Mila je od početka pandemije vodila psihološke grupe podrške za ljude koji su zbog COVIDa-19 ostali bez posla i pružala psihološku podršku zaposlenima u zdravstvu.

Grupa se sastaje tokom šest nedelja, utorkom od 12.00 do 13.30 časova i počinje sa susretima 30. juna.

Prijavite se OVDE. Ako su vam potrebne dodatne informacije o prijavi i grupama, pišite nam na info@centarzamame.rs. Rok za prijavu je četvrtak 25. jun. Broj mesta je ograničen, a sve prijavljene mame biće obaveštene o rezultatu konkursa.

Učešće u grupama podrške je besplatno, ali vas molimo da se ne prijavljujete ako ne možete da se obavežete da ćete prisustvovati svim susretima.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.