Onlajn nastava skraćena na pet dana 1Foto: Jovan Gojković

Trajanje onlajn nastave, na koju se upućuje grupa ili odeljenje sa manje od 16 đaka (ako je došlo do pojave inficiranih) skraćeno je sa 10 na pet dana.

Takva odluka doneta je nakon što je promenjeno Stručno-metodološko uputstvo za sprečavanje širenja virusa korona (Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“) gde se navodi da se karantin za kontakte skraćuje sa 10 na pet dana.

„To znači da se u školama menja postupak kod pojave slučajeva infekcije kod učenika u pojedinim odeljenjima, tako što se treći model nastave (onlajn nastava) skraćuje sa 10 na pet kalendarskih dana“, navodi se u uputstvu Ministarstva prosvete dostavljenom školama.

Do sada je važilo pravilo da odeljenje koje ima manje od 16 đaka, ukoliko se pojave tri slučaja infekcije, prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 kalendarskih dana.

Odeljenja sa više od 16 učenika se u slučaju pojave dva zaražena učenika dele na dve grupe i nastavlja rad po kombinovanom modelu. Na grupe se potom primenjuje postupak za odeljanja sa 16 i manje đaka, odnosno nakon pojave tri nova obolela u grupi, prelazak na onlaj  nastavu u trajanju od 10 kalendarskih dana se nalaže samo za tu grupu.

Sada onlajn nastava traje pet dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari