Opre Roma pozvao premijerku na rešavanje problema sa strujom u niškom naselju, odgovora nema 1Foto: Beta/Milan Timotić

Stanovnicima niškog romskog naselja „12. februar“ struja je iskjučena duže od pet meseci. „Pokret Opre Roma poslao je pozivno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić za sastanak koji je obećan za 26. 10. 2022. ali na poziv nije odgovorio ni šef kabineta bivše ministarke Zorane Mihajlović, niti šef kabineta nove ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović“, […]

Stanovnicima niškog romskog naselja „12. februar“ struja je iskjučena duže od pet meseci.

„Pokret Opre Roma poslao je pozivno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić za sastanak koji je obećan za 26. 10. 2022. ali na poziv nije odgovorio ni šef kabineta bivše ministarke Zorane Mihajlović, niti šef kabineta nove ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović“, navodi se u saopštenju Pokreta.

Dodaje se da je nakon smene ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, pitanje naselja „12. februar“ ostalo nerazrešeno.

Stanovnici naselja predali su predstavnicima grada listu zahteva na kojoj je, na prvom mestu, da Elektrodistribucija Niš (EDB) naselju obezbedi „neprekidnu, bezbednu i jeftinu isporuku električne energije“.

Traže i obezbeđivanje tehničkih uslova za merenje potrošnje svakog domaćinstva ponaosob kao i da im niška EDB otpiše dugove nastali pre 17. oktobra prošle godine

Pitanje oko struje u naselju 12. februar u Nišu je urgentno i zahteva urgentno rešenje, naročito jer dolazi zimski period, upozorava se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari