Turska razvojna agencija TIKA nastaviće da svojim donacijama pomaže Novom Pazaru. To je potvrdio zamenik predsednika ove agencije Mehmet Suraja Er prilikom nedavnog boravka u ovom gradu. On je sa saradnicima obišao renoviranu čitaonici Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ u koju je uloženo 36 hiljada evra, Kulturni centar gde je TIKA donirala sredstva za više projekata i u kojem već tri godine radi Turski kulturni centar.

Er je porodilištu u Opštoj bolnici uručio inkubator i rekao da će, od sedam kompletno opremljenih sanitetskih vozila namenjenih zdravstvenim ustanovama u Srbiji, dva stići u ovu zdravstvenu ustanovu. O finansiranju izgradnje novog hirurškog bloka razgovaraće se sledećeg meseca kada bude kompletirana neophodna dokumentacija. Projekat za ovaj objekat površine četiri hiljade kvadratnih metara urađen je prošle godine.

Turska razvojna agencija u ovom gradu finansira renoviranje sportske hale i opremanje kabineta informatike u OŠ u selu Osaonica, finansira izgradnju nove škole u krugu bivše Fabrike obuće „Ras“, finansirala je izgradnju OŠ u Belim Vodama, izgradnju mostova na reci Trnavica nakon poplava u proleće 2011.godine i brojne kulturne i obrazovne sadržaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari