Organizatori protesta "Ne damo naše Laure" predali inicijativu za razrešenje Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca u Beogradu i njegove zamenice 1Foto: Beta/Milan Timotić

Organizacioni odbor protesta „Ne damo naše Laure“ predao je danas na pisarnici Državnog veća tužilaca u Beogradu inicijativu za razrešenje republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić.

Zahtev za smenu Dolovac, Stefanović i Marić iznet je 25. februara na protestu podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović koje su premeštene iz odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u odeljenje opšteg kriminaliteta, nakon što su više od godinu gana radile na slučaju EPS.

Advokat Čedomir Kokanović rekao je za FoNet da predavanjem peticije pokreću formalni proces i daju Državnom veću tužilaca formalni osnov da postupa u skladu sa zakonom i donese odluke koje javnost od njih traži.

„Mi smo svih ovih dana, od kako je cela situacija izbila u javnost, imali različite oblike javnih istupa različitih subjekata, koji su reagovali kada su smenjene tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović“, istakao je on.

Kokanović je naveo da ne znaju šta se u institucijama dešava, da razumeju da su neke procedure pokrenute, ali da ne znaju tačno koje.

Organizacioni odbor protesta najavio je da će 10. marta u 16 časova ispred zgrade Vlade Srbije biti održan novi skup podrške tužiteljkama Savović i Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari