Ovih dana u Novom Sadu, na radnoj svečanosti, kojoj su prisustvovali zvaničnici Pokrajine, kao i predsednik opštine Irig dr Radovan Ercegovac i predsednik SO Irig Vladislav Ilkić, potpisan je, za ovu opštinu izuzetno važan, ugovor o dodeli novčanih sredstava iz kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti između pokrajinskog Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i opštine Irig.

Ovih dana u Novom Sadu, na radnoj svečanosti, kojoj su prisustvovali zvaničnici Pokrajine, kao i predsednik opštine Irig dr Radovan Ercegovac i predsednik SO Irig Vladislav Ilkić, potpisan je, za ovu opštinu izuzetno važan, ugovor o dodeli novčanih sredstava iz kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti između pokrajinskog Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i opštine Irig. Po ovom ugovoru opština Irig će dobiti 8,5 miliona dinara za izradu i realizaciju Projekta uređenja objekata geonasleđa Fruške gore i Muzeja rudarstva u Vrdniku, a sve sa ciljem da se Fruška gora nominuje za uključivanje u mrežu evropskih i svetskih geoparkova.
Sredstva će biti prebačena na namenski račun, pošto će se namenski i trošiti u skladu sa odredbama ugovora. Inače, za projekat istraživanja geonasleđa Fruške gore biće utrošeno 2,5 miliona dinara. Milion dinara više od prethodne sume biće uloženo za projekte uređenja zaštićenih i registrovanih objekata geonasleđa na Fruškoj gori, prema uslovima Zavoda za zaštitu prirode Srbije.
Za generalni projekat formiranja muzeja rudarstva u Vrdniku namenjeno je 1,5 miliona dinara, a za projekat uređenja starog groblja, kao spomenika dvovekovne rudarske istorije Vrdnika, predviđeno je milion dinara. Sve ovo će biti urađeno u roku od 12 meseci od dana uplate sredstava, a najkasnije do 31. decembra naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari