– Direktor JP „Gradska Toplana“ u Pirotu Radovan Nikolić izjavio je za „Danas“ da je u Direkciji za robne rezerve potpisao ugovor o pozajmici 400 tona mazuta ovoj toplani, ali je naglasio da i dalje ostaje svakodnevna redukcija grejanja od 11 do 13 časova, kada će radijatori u stanovima Piroćanaca biti nešto hladniji.

– U tom periodu grejaćemo i dalje, ne istim tempom kao do sada, ali neće biti isključivanja. Redukcije će se odnositi i na četiri škole koje se greju preko sistema daljinskog grejanja za vreme vikenda kada one ne rade – kazao je Nikolić, dodajući da će ove redukcije važiti do kraja grejne sezone.

Prema njegovim rečima prve cisterne mazuta iz robnih rezervi stigle su za kotlarnice u naselju „Centrala“, „Bujica“ i „Češalj“.

– Ovih dana će stizati sukcesivno i ostatak dogovorene količine mazuta za svih pet kotlarnica u gradu. Ova pozajmica od 400 tona biće dovoljna za grejanje narednih dvadesetak dana – naglasio je Nikolić.

Za nesmetano odvijanje grejanja u Pirotu do kraja grejne sezone 15. aprila ovoj toplani je, pored pozajmice od 400 tona, potrebno najmanje još 600 tona mazuta.

– I dalje ćemo nabavljati mazut, ali to zavisi i od toga koliko naši korisnici budu na vreme izmirivali račune. Dug vlasnika stambenog i poslovnog prostora za grejanje je 54 miliona dinara. Stalno apelujemo na građane da se računi plaćaju. Posle opomena slede tužbe za neredovne platiše – rekao je Nikolić.

Sedam najugroženijih toplana dobilo je prošlog petka pozajmicu od 3.500 tona mazuta iz robnih rezervi, odlukom Vlade Srbije. Mazut, koji će kasnije morati da vrate, dobiće toplane u Trsteniku, Priboju, Majdanpeku, Novom Pazaru, Zaječaru, Pirotu i Vrbasu.

„Toplana“ u Pirotu greje 191.000 metara kvadratnih, od čega su dve trećine stambeni prostor. Cena grejanja za stambeni prostor u Pirotu je 51 dinar i 153 dinara za poslovni prostor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari