Osuđeni ratni zločinac general Lazarević na čelu zvanične parade

Niš juče obeležio Dan pobede u Drugom svetskom ratu maršem "Besmrtnog puka"

Ostavite komentar


  1. …i onda neko neka kaze da niste novine koje rade za neke strane/zapadne interese!

    1. A koji su to tvoji „interesi“? Ja npr. citam „Danas“ i ubedjen sam da sam veci patriota i od tebe i od gomile koja je sada na vlasti. Volim Srbiju i volim istinu koju retko gde mogu procitati vec dugo vremena.

      1. Ubeđenje je sedno, a StAV drugo. Kolumna je čista propaganda. Kao da je Kristijana Amnpur pisala. Svi mi čitamo Danas, ali mune verujemo slepo. Samo da vidimo da li će ovaj komentar videti svetlo dana.

        1. Verujem svojim ocima i to mi je dovoljno, pogotovo ako sam bio vise puta na licu mesta patriotskih rabota.

        2. Skorpion47
          Pre pisanja bilo kakvog komentara ne bi bilo loše da posetite neki kurs pravopisa. Inače vidi se da ste baš načitani i da pratite šta pišu strane novinarke. Još kad bi znali pravilno da napišete njeno ime.

          1. Za Personu non gra(na)ta. Ako ste mislili da je transkripcija imena Christiane Amanpour u srpskom jeziku Kristijan Amanpur, grešite. Znači, baš je onako kako sam napisao. Uzmite pravopis pa se uverite. Ipak ste vi malo nepismeni.

      2. Ja znam i da si ubedjen da Danas, BIRN i slicne na finansira Miskovic, Djilas, zapadne agencije, itd…. ali sta cemo sada… zivi ti svoje i mi cemo svoje…

      3. Voleli bi haradinaja na celu kolone i da vam peva tompson,znam, al dzabe lajete „gradjani“.

    2. Od takvih kao sto si ti 60 hiljada nase dece svake godine bezi na zapad, radilo im se to ili ne. Lep patriotizam.

      1. Vi ste jedne obicne prodane izdajice…Drazo i ostala ekipa su mi jako dragi bili jer kritikuju i udaraju vladu Srbije u kost. Ali ovakve sramotne naslove pisati i pustiti u opticaj..ko fol vi ste realni..je stvarno sramota..zasto ne smijete napisati za Gotovinu, Markaca, Haradinaja,Tačija da su neosudjeni ratni zločinci. Zasto ne pišete o NATO-ovim zlocinima..jasno jer i vi i onaj supak Kesić imate istog gazdu i cilj vam je isti.. jamno sramoćene i blaćenje negog ko je dao srce za Srbiju..ko je odranio uostalom i vašu guzicu… Sto ne pišete o ljudima raseljenim iz Kosova i Hrvatske..sto ne pisete o Šiptarskim i Hrvatskim zločinima… stvarno ste jadni..

  2. Gospodin ratni zlocinac – nas general je zasluzan , jer njemu licno oblaci kaput glavom gospodin Seljakovic, eeeeee Sekretar Vrhovnog Komandanta Vicica, ucenika cetnickog Vojvode Seska. Tako i treba. Gospoda se pomazu, Gospode pomozi. Nama jadnima.

  3. Sramota je da na naslovnoj strani napišete ovakav naslov. General Lazarević je branio Srbiju , kao i General Pavković i mnogi drugi koji su pokazali hrabrost i požrtvovanost u ratu protiv imperijalističke horde. Naravno da je sproveden u Hag, kao i svi rodoljubi od strane 5to oktobaraca. Sada vidimo gde su nas doveli ti isti oslobodioci. Nemamo industriju,fabrike zakorovljene,deca u inostranstvu.

    1. Ilija, ili si nezlečivo slep, ili ne želiš da znaš istinu o časti i vojničkom moralu ,,branitelja Srbije“ kojima se klanjaš. General Lazarević i njegov saborac Pavković časni su taman isto kao i general Aleksander Ler, koji je, izvršavajući naređenje pretpostavljenih bombardovao Beograd četrdeset prve. Ako ti stvarno misliš da se zemlja brani tako što se ubijaju žene i deca, pa se posle tajno zakopavaju po Batajnici i bacaju u Dunav u hladnjačama, sa tobom nešto ozbiljno nije u redu.

      1. Da si bio na Kosovu pod patronatom gen. Lazarevića verovatno ne bi tako pisao. To što ti pišeš nema veze sa regularnom vojskom.

        1. Ne dao Bog da sam bio pod njegovim ,,patronatom“! Da li Stvarno misliš da se skrivanje zločina i tajno kopanje masovnih grobnica moglo obaviti bez znanja i komande najvišeg vrha vojske i milicije?! Da li si toliko ograničen?!

        2. A šta je „regularna vojska“ ? A ko je hranio „one druge“ davao im municiju, prenoćište i zadatke? Taj mentalni poremećaj nastao tokom Brozvoe okupacije da su „svi odgovorni“ da niko pojedinačno nebi bio odgovoran, preneo se i na „oružane snage“. Lazarević da je bio pri čistoj svesti nebi „postao“ od kapteančića „general“ unapređivan vandredno isto kao i Pavković od Miloševića. E kao evo ti ćeš da budeš „general“ i kaptenačić dobije čin „generala“ jer je to potuljeni poltrončić Mire Marković rekao, jer su isto tako bravari postajali „maršali“. Komandovanje Prištinskim korpusom je bilo dakleko iznada vojnog znanja Lazarevića a sudeći po njegovim izjavama, tačkna je tvrdnja da su u JNA što se nastavilo i u VJ unapređivani „srpski kadrovi“ sa najnižim koeficijentom inteligencije i vojnog znanja. Zato je „srpska“ JNA najurena iz cele SFRJ te sada plaćamo penzije 37000 vojnih dezertera iz cele SFRJ

    2. Nije nas doveo ovde 5. oktobar, nego Lazarevic, Pavkovic, Milosevic, Dacic, Seselj, Nikolic, Vucic i ostali. Ne moze nam pomoci ni Gospod ni svi sveci dok oni vladaju.

      1. E vidiš Dragane , ovi što sad vladaju su Božija kazna za ovaj narod, ali oni su tu zahvaljujući predhodnima. I zapamtite, dok se Srbi ne pokaju i ne vrate se Bogu (ne mislim na sadašnju crkvu, i oni nose prokletstvo na narod svojim odlukama), neće nam biti bolje.

    3. @Ilija
      Gde su Miloševićevi generali branili Srbiju – tamo Srba više nema. Pa pošto su izgubili sve ratove onda su Petog oktobra bili spremni da brane svog vrhovnog komandanta i da ratuju protiv svog naroda.
      Ali nisu smeli baš toliko da rizikuju, pa su sačuvali svoju kožu i fotelje. Ali su izgubili obraz – trajno i nepovratno!

    4. Xa to dto su nam uradili ovi sa zapada zahvalite Milosevicu Davicu Seselju i ostalim Budaletinama uostalom kao sto ste i vi kojo ih dalje podrzavate bez mozga i slepi.

  4. Lazarevic nije Zlocinac, vec Srpski general i heroj. Hag je svetska bruka. Sramota je da tako pisete, stvarno ste dno. Zivela Srbija.

        1. A sta cu ti ja kad si zatucan do bola. Jos jedna potvrda da je prosecan IQ u Srbiji 89 kako objavi zavod za statistiku pre neki dan.

    1. Necu sada ulazim u to da li je taj general ratni zlocinac ili veliki vojskovodja. Imao sam priliku da ga vidim i cujem kada sam bio u VJ i ono sto sam zapamtio je da je taj covek govorio kao da ima dva razreda osnovne skole. Frljao se sa padezi a govor koji nam je odrzao je zavrsio konstatacijom da je tadasnja opozicija (1999 god) veci neprijatelj Srbije nego NATO. Slicno nam je govorio i Delic. Bez da ulazim u njihovu strucnost ili moralni integritet videlo se i culo da su to na prvom mestu vojnici partije na vlasti. Ta partija je pobedila, njena politika je pobedila a Srbija koja je vezala svoju sudbinu uz tu partiju moze da uziva u toj pobedi. Za sve posledice pobede uvek moze da pljune po Zapadu dok trepce na zapadnim donacijama.

  5. A zašto je ratni zločinac? Zato što je branio svoju zemlju od ovih zapadnih monstruma? Pa ga je isti zapadni sud osudio . Naslov vam nije u skladu sa istinom.

    1. Lazarevic nije branio svoj narod a zemlju, sume i planine mozda jeste.
      Lazarevic je napao svoj narod Kosovske Albance i zato je osudjen.
      Svi vi kazete u BiH Srbi se branili a gle cuda Kosovari se nijesu imali pravo braniti….
      Pisanje istine kod vas je zabranjeno….

      1. Narod koji pominjete ne živi na Kosovu i Metohiji. Možda su drugi imala pravo da se brane kada ih neko napada, ali i drugi imaju to pravo kad bivaju napadnuti. Možda ti nijesi ili nisi živeo na Kosovu i Metohiji, pa ti je istina strana, ali moj „starče“jedno moramo svi znati.Država je iznad svega, starija i važnija od svega, i na njen oltar slobode su sve žrtve neupitne.

    2. Zbog takvog načina branjenja je Kosovo otišlo iz Srbije. Još da dodam, da je takav način promovisanja osuđenog ratnog zločinca voda na mlin Tačiju i Haradinaju, što na kraju znači da je tog čoveka neko stabvio na čelo kolone sa razlogom. Sada se zapitajte ko ima toliku moć u Srbiji. Jeremić i Đilas možda?

  6. Nikako ne mogu shvatiti zašto još uvek, i vi u pod naslovu, piše general za Lazarevića koji je u Haškom tribunalu pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, koju je uzgred i odslužio. Ako Srbija priznaje Haški tribunal i izrečene presude onda bi trbalo primeniti Zakon o Vojsci Srbije koji nedvosmisleno kaže u Glavi XIV GUBITAK ČINA u članu 158.Profesionalno vojno lice i lice u rezervnom sastavu koji ima čin gubi čin: 3) ako bude osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od jedne godine – danom pravnosnažnosti presude.
    Lice koje izgubi čin gubi sva prava koja su vezana za čin.
    Dali smo mi pravna držav?
    Kada će se Vojni sindikat oglasiti i po ovom pitanju, ali i po pitanju ostalih osuđenih ratnih zločinaca iz redova Vojske Srbije.

    1. On dakle po zakonu više ne može da se smatra generalom Vojske Srbije… Ali eto, mnogi ga i dalje smatraju generalom, jer nisu u stanju da se mentalno maknu iz ratne propagande koje je počela još sa „niko ne sme da vas bije“. Prođe mi cela mladost u ratovima, sankcijama, hiperinflacijama, piramidalnim šemama i ostalim bombardovanjima, pa sam na kraju pobegao odatle, i opet čitam u komentarima ovakve koji misle da treba da probamo ponovo, jer 30 godina pokušavanja istog nije dovoljno…

    2. Bravo za komentar,ako ikad postanemo pravna država možda se nešto i promeni.

  7. Pravo lice AV radikala, zamlaćuju se sa evropom i Kosovom samo zbog pukok opstanka na vlasti i silnog bogaćenja.

  8. Kada će potomci stradalih u drugom svetskom ratu dobiti odštetu. Potomci polako umiru,a država ne donosi zakon kojim će regulisati to.

  9. Danas sajt i novine svetlo u mraku, ipak Lazarevic i zlocini ne lice jedni na druge, ni najmalje… tako mi se cini bez udubljivanja u temu, onako iz stomaka a on me nikad ne laze.

  10. “ … obezbedio praktičnu pomoć, podstrek i moralnu podršku onim pripadnicima vojske za koje je znao da nameravaju da počine deportaciju i prisilno premeštanje stanovništva.“

    Umesto da je bacio svoju uniformu pod opravdanim NATO bombardovanjem i glasno uzviknuo: „Necu da ucestvujem u ovom pokolju nevinih naoruzanih Siptara koji su dobronamerno krenuli uz pomoc americkih bombi u visednevni izlet u Nis“?!?
    Jesmo li svi potpuno podebilili?!?!

  11. Nazadnjaci su cudo! Kamen bi pokvarili!! A generali nasi..slobine sluge i saucesnici! Gde god su branili Srbe-tamo ih vise NEMA!

  12. Lazarevic zlocinac ? Bagro jedna izdajnicka, sram vas bilo ! Treba uvesti zakon kao u Rusiji i oznaciti vas i slicne medije kao „stranu agenturu“.

      1. Siroti čoveče, šta ste hteli da kažete? Bože mili, svašta li hoda ovom zemljom. Kako se ono kaže, „svašta majka rodi i voz dovuče“.

    1. Onje ratni zlocjnac isto ka vi. Jer vi ne marite sto je ovaj gospodin pomagao da se ubiju 12000 civila i krio leseve po Srbiji.

  13. Srbija priznaje Haški sud, Vučić je dobio podršku zapadnih sila da bi priznao Kosovo (uzput je dobio šansu da sa svojom bandom počešljanih radikala dokusuri Srbiju i izbegne Haški sud, gde je mogao po istim osnovama kao i Šešelj), te iste sile gledaju Vučiću kroz prste za sve što radi (dok ne izvrši dogovor o priznanju), od prvog dana je bilo razumljivo da jednom radikal ostaje to do kraja (za takav soj mimikrija je sastavni deo predstave). Kada Vučić izvrši planirane zadatke kazna za njegova nedela će stići Srbiju (on će se, po dogovoru, izvući i verovatno uteći u Rusiju) i neopevano naivni narod (da ne budem grublji) koji je radi „sendviča“ aplaudirao kriminalcima.

  14. Nema većih zločinaca od Tačija i Haradinaja pa ih eto na čelu države koju priznaje pola svijeta. Našim generalima svaka čast na žrtvi koju su podneli u Hagu!

  15. „Biografija Vladimira Lazarevića bila je „bez mrlje“ do rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, …“

    A da je kojim slucajem bacio svoju srpsku uniformu i preobukao se u Generala OVK, u to vreme na americkoj listi svetskih teroristickih organizacija, … umesto ‘mrlje’ bio bi kandidovan za Nobelovu Nagradu za Mir?! … Komentar vam je izuzetan …

    1. Bravo generale, bravo G.Selakoviću. Podržati kaput tom hrabrom čoveku je čast za svakog građanina Srbije. Patriotima je mesto u prvim redovima.
      Zašto negirste to. Ne smete od sponzora ili je možda to Vasa politika. Okrenite se oko sebe i vidite na većina Srbije ne misli tako. Ili možda mislite da ste Vi nešto iznad svih. Nije jedino merilo novac koji dobijate. Budite manje ostrašćeni. Biće Vam veći i tiraž. Probajte kad tiraž bude veći neće Vam niko uticati na Vaše mišljenje. Srećno Vam bilo gospodo i Vi ste deca Srbije, volite je.

  16. to je to zalaganje za mir. to je to gde mi ne provociramo nikog, samo drugi provociraju nas. vraćanje u devedesete je izgleda nepovratan proces ma šta „vođa“ trabunjao sa tv-a.

    1. Hiperbolično mondijalsko naklapanje. Možda je vreme da odete u Tutin i pitate zašto i koji nazivi ulica im se sviđaju.

      1. Da ali, mister Djokica, „čisti svoje dvorište“ kako obično govore eksponenti stranih interesa u ovoj državi. On je u stanju da čisti ovo „dvorište“ sve dokle ga totalno ne počisti.

  17. kako ćemo sutra nešto reći za ulicu Adema Demaćija u Tutinu,jer Albanci smatraju da je on oslobodilac a ne terorista,ili onaj Atif efendija,nacista, on je isto za njih borac za slobodu,i odgovoriće pa vi stavljate ratnog zločinca na čelo kolone umjesto da mu oduzmete čin.sa kakvim argumentima ćemo reći da to ne može,kada slavimo čovjeka koji je osudjen za ratni zločin. sam taj Lazarević da ima imalo mozga povukao bi se i ne bi se isticao nigdje, a posebno da on ne govori o časti vojnika jer je on uprljao obraz srpskog vojnika.maloumno je pred svijet izaći i reći da se ponosimo osudjenim za ratne zločine.normalan narod se stidi takvih jer su nas osramotili.

  18. Po čijim kriterijumima je ratni zločinac, mene bi bilo sramota da tako pišem.

    1. Ratni zlocinac je neko koji ubija civile, zene dece i starce i baca ih po Dunavu ili krije po masovnim grobnicama. Ratni zlocinac je i neko koji pomaze da prekrije zlocine ili ga moralno podrzava ili huska da ubije civile kao vecina vas zlocinaca koje misle de je oaj zlocinac heroj.

  19. Da li vi osim sto podrzavate okupatorske sudove zabranjujete i koriscenje cirilice na vasem sajtu??????

  20. Ne razumem ovo uporno glorifikovanje presuda Haškog tribunala /“koga Srbija priznaje“, kao da je imala bilo kakvog izbora/, i stalni uporni pokušaji satanizovanja ljudi, koji su učestvovali u odbrani otadžbine i zaštiti Srba, na svim njihovim etničkim prostorima. Imam utisak, da se radi o podlim planovima, skrojenih u laboratorijama i kuhinjama rata SAD i V. Britanije, uz podršku EU, gde se vešto, i posredno, preko satanizacije istaknutih srpskih rodoljuba, natura mišljenje i osećaj da smo opravdano bombardovani, kako se to sve češće kaže, „za naše dobro“?! Naravno, sve se to radi preko „uglednih“ srpskih inteletualaca i političke „elite“ u Srbiji, koji se vešto koriste, pretpostavljam, uz dobru naknadu, pod parolom tobožnje zabrinutosti za žrtve i ugled Srbije. Ti „intelektualci i elita“ nikada i ne pokušavaju da objasne kako je moguće da je, jedan tako objektivni i nepristrasni sud /“koga i Srbija priznaje“/, došao do zaključka da je Biljana Plavšić, osudjerni ratni zločinac, a Gotovina, Halilović, Orić i drugi direktni učesnici u ratu, čije su ruke krvave do ramena, „golubovi mira“?! O liku i delu generala Lazarevića najbolji sud će dati ovaj narod, koga je veoma teško prevariti a, general Lazarević je rangiran kao visokomoralna ličnost, čiju žrtvu treba poštovati i koji će ostati upamćen u ovom narodu.

  21. „Osuđeni ratni zločinac general Lazarević na čelu zvanične parade..“ -napisaše neosudjeni DOS-ovski špijuni, kvislinzi i NATO-plaćenici.

    1. Dosovski spijuni kazes?? Na koga tacno mislis? Vesica,Malog? Polovine sadasnjeg sns-a?

  22. Lazaravić je osudjeni ratni zločinac osudjen od strane suda koji Srbija priznaje. I da nije osudjen, da je čovek, kao što nije, njega bi bilo sramota da se pojavi posle svih nedela koja su počinjena ka Kosovu od strane tzv Srba (Ustvari kriminalaca). Šljam Srbije ponovo isplivava kao 90tih.

    1. Pripazi samo gde to(i pred kim pričaš)!!!Meni je čast što sam kao rezervni oficir ratovao pod komandom ovog čoveka!!A vi smradu izdajnički bili ste za to vreme po mišjim rupama!

      1. Cega se najvise divis kada si prekopavao leseve tokom noci kao mis i pretrpao u hladnjacama pa onda bacali u masovne grobnice ,streljnaje dece da bi uzeli od roditelja marke, silovanje Albanki, paljenje starace zive?

  23. Bravo za drzavu Srbiju… treba ponistiti bar na ovaj nacin sve presude Haga…. Da su Rusi glavni u svetu, taj isti Lazarevic bi bio sada ko Gotovina savetnik predsednika, a Gotovina negde u Sibiru u zatvor, da ne pricam Haradniaj, zavrsio bi kao Osama Bin Laden… Posto nas je USA, EU oterala u zagrljaj Rusima i Kinezima u poslednjih 30 godina, svakako je ovo nesto pozitivno… Jos kada bi Srbija dozvolila Rusima i Kinezima da kupuju po Srbiji i prave svoje baze, pa gde bi nam kraj bio… Evropa bi narednih 500 godina patila sto je odlucila da ponizava najveci narod na zapadnom Balkanu…. Pa da vidimo da li bi smeli da udare na ruske i kineske kompanije i baze jos jednom u zivotu.. Ovako sutra mogu ponovo da nam urade sto su i 99, samo kada Haradinaj namigne…

  24. Ne treba komentare da pisu konji već beli jahači. Konji lupetaju…

  25. Ne znam koliko je sud u Hagu merilo pravde? Mislim da se pokazao kao produzena ruka velikih sila koje se bore za svoje interese, nas problem je sto se nasa istina nikada nije u skladu sa politickim interesima zapadnih sila.

  26. Ubijati decu i stare i raseljavati ljude a onda mrtve prebacivati i zakopavati po Srbiji je zločin! Da je normalan on bi se povuko i nebi se pojavljivao. Albanci će nam možda oprostiti za 100 godina kao i mi njima za njihove zločine ali Bog čisto sumnjam.

  27. nije lako komandovati armijom koja se sastoji od hiljada ljudi raznovrsnih karaktera i boriti se protiv neprijatelja na zemlji pomognutih NATO infrastrukturom. Ali izgleda da je mnogo lakše i komfornije iz tople sobe i fotelje osuđivati druge što su radili to što su radili u krizna vremena. Naslov teksta je sasvim ostrašćen i tendenciozan, čak i da je istinit. Znamo dobro u kom kontekstu je radio haški sud, kao što znamo koliko su napredne Hrvatska, Bugarska i Rumunija da su kao ispunile zahteve EU i postale članice.. znamo da nisu bolji od nas, ali da je politika velikih sila odlučila šta će biti. Tako da se ne zamajavamo nekakvim pravom i moralom.. to nema kod velikih sila..

    1. U pravu si da nije lako komandovati armijom koja je zedna krvi da ubije i otera sto vise ljudi. Ali sta je najtragicnije vecina Srba misle da je to normalno da ides negde i poubijes i silujes sve sta dise. A sve se nesto palite da se casni i moralni.

      1. Pa u svakom ratu postoji kolateralna šteta. Zašto misliš da su srpski vojnici namjerno ubijali albanske civile? Jednostavno možda je to splet samo nesrećnih okolnosti. Ono što je uradjeno sa namjerom je vadjenje organa Srbima u Žutoj kući, to je zločin koji su izvodili kriminalci nad nevinim Srbima. General je jednostavno pokušao samo da rješi pitanje kriminala i terorizma, na našu žalost nije uspio, ali bar je pokušao.

  28. Ispustili ste bitnu stvar -to da je pred haskim sudom osudjen kao ratni zlocinac. Lako onda moze doci do nesporazuma da se ova osuda shvati kao autenticna i drugacije nego kao svojevrsna pocast…

  29. cek bre i svi celnici NATO-a i ovi siptari dole su optuzeni pred nasim sudovima za terorizam i agresiju, pa ne videh da napisaste nekada optuzeni za terorizam ramus haradinaj premijer kosova….kako vas nije sramota?

    1. Generalima i jeste mesto na ovakvim paradama. Od generala kao i ostalih vojnika i ne očekuješ integritet jer su na naredbe navikli. GRAĐANIMA nije mesto na demonstracijama oružjem i silom u 21. veku. Pustite ih neka deru asvalt bez vas, ionako ga oni neće platiti.

  30. Pitanje za one koji veličaju Lazarevića: Kako misle da vratimo Kosovo u sastav Srbije ako pri tom rehabilitujemo ratne zločince? Ili bi oni možda hteli Kosovo – ali bez Šiptara

  31. Ovaj tekst, podrska okupatorskim sudovima, i zabrana koriscenja cirilice na sajtu Danasa, kao za vreme okupacije Srbije u Prvom svetskom ratu, samo potvrdjuje da su u Srbiji na vlasti obrazovani janicari i neobrazovani kao nacionalisti!

    Svima oni i vi imate samo jedan cilj – pljacka i unistenje Srbije! Sram da vas bude!

    Nama su potrebni prosveceni nacionalisti koje vi blokirate!

    Zivela Srbija!

  32. Lično sam u Kosovu Polju slušao kanonadu puščane municije.Na pitanje prisutnih o čenu se radi su rekli da je Vojska zapalila kuću u kojoj je bilo 7 Šiptara koji se nisu hteli predati.To se kod nas ne zove zločin.Nemci su držali u opsadi Lenjingrad više od tri godine ali ga nisu bonbardovali niti palili a mi smo naš grad Vukovar totalno uništili i sada su ti uništitelji nacionalni heroji i drže nam predavanja.Šljivančanin je bio član Garde a zadatak Garde je bio da čuva državne institucije, Predsednika, Vladu, Narodnu banku, a šta će on onda u Vukovaru gde je izigravao komandanta a bio je samo politički komesar.

  33. General Lazarevic i mnogi drugu , branili su Srbiju od agresije , i na kraju lose prosli i od drzave koju su branili .
    Nekeda veliki narod , koji je imao Carstvo , sada luta po periji , …
    Razultata svih vlasti je stanje u drstvu , a moze mnogo bolje .
    Ograniciti vlast na 4 god. To je spas za Srbe i Srbiju .

  34. Ne bih se ja bas toliko i tako jako zaklinjao u Haski tribunal. Svi znamo da je taj sud osnovala pre svega Amerika, a znamo i sta je nedavno izjavio i porucio bas predsednik te Amerike svima onima koji bi da isti takav sud upotrebe i protiv americkih vojnika za njihove zlocine. Prema tome, ne vredi da se natezemo oko necega sto ocigledno nije pravi, nepristrasni sud, koji sudi po medjunarodnim zakonima i vodi racuna o cinjenicama a ne o interesima i zeljama zapadnih sila i siledzija. Nije ovo prvi put da Danas objavljuje ovako obojene tekstove, ima jedna zajednicka nota u mnogim “vestima“ i “analizama“ koja nedvosmisleno namece tu notu anatemisanja svega i svakoga ko i pomisli da pokusa da na bilo koji nacin odbrani bilo koji od nacionalnih interesa Srbije. To je zalosno, ali nije iznenadjujuce. Prodju ponekad i sasvim korektni tekstovi, vrlo realni, sasvim je moguce da i u samoj redakciji postoje dve suprotstavljenje struje. Ko tu arbitrira, nije narocito vazno, ali radi istine trebalo je to reci. Ovaj tekst je prosto obojen nato bojama i nato retorikom, sa jednostavnom porukom da kad vas amerika bije i razara sa svojim bombama i nazovi saveznicima/prilepcima, nema sta tu da se bunite i slucajno da vam padne na pamet da se branite… Kao sto je jednoj maloj Srbiji palo na pamet. Da li su stradali siptarski civili? Jesu. Ali su stradali i srpski i svi ostali. Da li je pojedincima i grupama palo na pamet da sprovode odmazdu nad pobunjenim siptarima i mozda cak i civilima? Moguce je i to. Da li su to isto i jos gore ti isti siptari radili srpskom zivlju, dok su padale bombe, ali i decenijama pre toga sirom Kosova i Metohije? Jesu i to rade i dan danas. Treba li pomenuti martovski progon, zutu kucu? Treba li se setiti kako nas narod na KiM zivi i dan danas? Ajde malo prestanite sa ovoliko ociglednom eu/nato propagandom, nikoga niste prevarili ni svojim komentarima, ni svojim nadimcima i toboznjim imenima. Sve vas sto nas terate i silite da mrzimo sebe i da se posipamo pepelom za nekakve sopstvene zlocince… znamo ko ste, sta i za koga radite i gde vam sede gazde koje vas placaju, debelo. Ali nikad necete, jer nije moguce, promeniti jednu vrlo jednostavnu istinu: Srbija se 1999. godine branila, a bila je napadnuta bez objave rata i sve sto su nam uradili je ratni zlocin i protiv medjunarodnog ratnog prava. Kada ce nato odgovarati za to? Amerika, nemacka, Albanija…?! Budimo malo ozbiljni, za promenu, i nazovimo stvari pravim imenom. Za mene licno, Vojska Srbije je vrlo uspesno, u skoro nemogucim uslovima branila i koliko je to bilo moguce odbranila drzavu Srbiju. Svi sto mislite suprotno, nadjite 18 prosecnim ljudi i pokusajte da se bijete protiv njih, kada vas napadnu. Hoce li proraditi cenzura, opet?

    1. Nikola, čoveče….zar ti je potreban haški tribunal da shvatiš i vidiš šta je ratni zločin?!!! Da li je stvarno bitno da je neko Srbin, pa da mu po toj osnovi praštamo sve što je uradio, ili naredio drugima da urade, navodno braneći otadžbinu?! Obraća ti se čovek koji je učestvovao kao vojnik ove zemlje u svim ratnim sukobima na ovim prostorima od ’91 do ’99. Znam šta sam svojim očima video, ne treba mi Hag, ne treba mi nikakav sud, da bih znao ko je naređivao i izvršavao strašna zlodela u ime Srbije, Hrvatske, Kosova…..Braniti svoje zločince zato što su i oni drugi bili isti nije ni ljudski ni srpski!

      1. Zasto ne idete da svedocite sta ste videli ja znam da ima puno casni Srpskih vojnika koji isto misle kao ti, samo se kriju. Budi pravi heroj i izadji iz senke i kazi ovim herojima iz tastature sta se sve radilo u njohovo ime.

      2. Ako si ti video pušku, i ako uopšte znaš šta je puška, u vreme od 91.-99., onda sam ja Ču En Laj, a ti Majka Tereza.

    2. @B.B.Nikola
      Mnogo si se raspisao eda bi odbranio nešto što je neodbranjivo. …A način razmišljanja ti je tipično šešeljevski i kvazipatriotski: za sve su krivi drugi koji su se zaverili protiv nas- a mi smo nevinašca …
      Zameraš drugima što se kriju iza šifrovanih korisničkih imena, a i sam ga koristiš.
      Pri tom si sa argumentacijom izgleda u teškom deficitu.
      Nije tačno da su nas napali bez objave rata . Objavili su da će nas bombardovati i precizirali vreme. Čak su nas unapred obaveštavali koji će objekat biti bombardovan.
      Drugo veliš da smo se branili USPEŠNO, i to je biser nad biserima ako se zna da smo potpisali kapitualciju i predali Kosovo.
      Tvrdiš da se protiv 18 zemalja nismo mogli braniti. Pa niko i ne tvrdi suprotno. Da se o tome razmišljalo racionalno i na vreme ,rat se morao i mogao izbeći, ali sulidi vlastodršci su svesno gurnuli narod pod bombe eda bi sačuvali svoje fotelje, i dok je sirotinja stradala oni su se useljavali u višesobne stanove dobijene na džabalesko i na druge načine se bogatili .

      Ista vlastodržačka ganritura je nažalost i danas na vlasti, a to je potvrda da sa ovom zemljom i sa ovim narodom nešto debelo nije u redu!

      1. Oooo, Nikola kako se koristis suvoparnim i dosadnim recnikom iz doba ranog socijalizma. Prespavao si dobar deo zivota, pregazilo te je vreme

    3. Bravo Nikola !!! Rat nije ,piknik,, i nikada i nije bio i nazalost nevini stradaju !!! Ta ista vojna svetska sila Nato nas je nemilosrdno bombardovala i ubijala nevine civile i decu ,,,Da li je neko odgovarao ??? Gde je tu pravda ? Nema je ,,,Zakljucak je lako izvuci ,,,

    4. Ajde nato lobisti, manite se te vase propagandne retorike, dosadiste i bogu i ljudima. Ne vidim da ste mi pobili ni jedan argument, ni jednu cinjenicu. To sto vam visedecenijske zrtve siptarskog divljanja na Kosovu i Metohiji, uperenu uvek protiv Srba, a mnogo je tu bilo srpskih i zena i dece ali i lojalnih gradjana drugih nacija – cak i Albanaca, nikako ne smetaju, to govori za koga radite i ko su vam gazde. Naravno da vam to ne smeta, jer se radi o srpskim zrtvama i o zrtvama svih drugih gradjana lojalnih drzavi Srbiji! To je ono sto vas sve zulja, lojalnost prema Srbiji kao drzavi! Ali, to je samo vas licni problem i problem svih onih koji razmisljaju umesto vas i koji vas placaju da blatite sve sto je srpsko. Kakve bajke je moguce ovde procitati, lazni “borci“ ratova 91-99. koji su se nagledali izmisljenih organizovanih srpskih zlocina, ali su uporno i ponovo i ponovo i ponovo isli i ucestvovali u svim tim ratnim sukobima i svedocili “zlocinima“. Da li kapirate koliko ste providni i smesni sa vasim bajkovitim izmisljotinama? Seca li se neko glavnog povoda za nato agresiju, onog izmontiranog Racka? I sta sad, kada je dokazano da je sve bilo farsa?! Svi ste vi iz one iste ekipe koja nas sada ubedjuje da smo mnogo glupi kao nacija, jer mislimo da je osiromaseni uranijum stetan i kancerogen. Koliko je bese stotina kilograma baceno sirom Srbije? Raspisali se bivsi “lokatori“, vidim, sve u sesnaest. A ovom jadnom “Nijednu normalnu zemlju NATO nije bombardovao“ nesrecniku, ja bar stavih moje pravo ime i inicijale, da ne bi mozda nato slugo da ti stavim i maticni broj i adresu stanovanja? Ne sumnjam da si ti kao neko ko je na platnom spisku nato bio obavesten koji ce ciljevi biti gadjani, reci to i objasni svima onima koji izginuse u kolonama civila, vagonima, autobusima, vozilima, bolnicama, privatnim civilnim porodicnim kucama i naseljima itd. itd! Vasa sto puta ponovljena laz nikada nece postati istina! A to sto su mnogi generali osudjeni po fantomskoj “komandnoj odgovornosti“ za akte zlocina koje su pocinile neke druge osobe… Ko nama garantuje da bas ovaj “Shone“ ili “Nijednu normalnu zemlju NATO nije bombardovao“ nisu ubijali civile po KiM za vreme nato agresije i u ime i po naredjenju nato, da bi te zlocine kasnije pripisali Srbima i da bi sada pisali bajke po srpskim portalima? Koliko je verovatno da su osudjeni srpski generali zlocinci, toliko je verovatno i da su mnogi koji ovde komentarisu isto to. A sta bi sa americkom zabranom gonjenja njihovih vojnika i oficira, za njih zakoni ljudske vrste i fizike na ovoj planeti izgleda ne vaze, a? Pricamo o istim onim ubicama, ciji su ne tako daleki preci zbrisali sa lica zemlje preko sto miliona indijanaca severne Amerike, to su nepobitne istoriske cinjenice! Kao sto je cinjenica da ta ista Amerika ne prestaje da vodi ratove vec vise od 70 godina. I neko se usudjuje da lupeta o nekakvoj “moralnoj superiornosti“ te najodvratnije zlocinacke organizacije na globalu, nato pakta. Koliko su miliona civila ubili od drugog svetskog rata do danas i zbog cega?! Vojno-industrijski kompleks Amerike je zavio ovu planetu u crno, retke su drzave koje nisu na sopstvenoj kozi osetile “dobrotu“ i “visoke moralne i demokratske vrednosti“ Amerike i njenih saveznika. Znamo ko ste, sta ste, sta ste radili i sta i sada radite. A znamo i zasto sve to radite. Vasa moc i bogatstvo pociva na nemerljivoj patnji i stradanju malih naroda i nacija, ali malih samo po velicini ali ne i po duhu. E bas to je ono sto ne prastate, jer ste prazni i ogrezli u krvi svojih zrtava. I zato vase bajke i propagandu zadrzite za sebe i za svoje sluge. Dzabe vam vasa ofanziva, nato ovde ne prolazi.

      1. @Nikola B.B.
        Pošto nemaš valjanu argumentaciju onda skačeš s brda s dola, vrdaš i koprcaš se kao kokoška kad joj odseku glavu i puste je da skače po avliji .
        Ako ti se nečije mišljenje ne svišđa odmah ga proglasiš da je strani plaćenik.
        Taj metod u obračunu sa neistomišljenicima je mnogo poznat i zove se „Argumentum ad hominem“ . To je čuvena odbrana one seljanke koja je prodavala pokvarena jaja na pijaci o čemu je pisao Hegel .
        Istorijat kosovskog problema je dobro poznat, a ovde je reč o konkretnom pitanju. A pitanje je da li osuđeni ratni zločinac može da predvodi paradu. Normalni i zdravomisleći ljudi će se složiti da – NE MOŽE. I da je tim potezom Srbija još jedom pucala sebi u nogu.
        Drznuo si se čak i da napomeneš da sam možda ja taj koji je na Kosovu ubijao civile. A to je izraz tvoje nemoći pošto si sa argumenata tanak.
        I ponovo si se rasplinuo pa te niko ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep.
        Veliš zasipali nas Uranijumom. Pa ako je tako onda bi kancer najviše kosio građane Kosova, obzirom da je tamo najviše lupalo. I gde su dokazi za takvu tvoju tvrdnju. U Vojsci Srbije postoji Služba ABHO. Zašto ta služba ne izmeri radioaktivnost i konkretan dokaz prezentuje međunarodnoj javnosti. I ne treba im da idu daleko. Dovoljno je da merenje izvrše kod nekadašnje zgrade generalštaba koja je gađana sa TRI prjektila. Ili još bolje na Batajnici, na Straževici gde je palo ko zna koliko projektila…

        1. Na ovakvu količinu gluposti možda i ne treba odgovarati, ali prozvao si me, i to sa podlačkom optužbom da sam možda ja ubijao civile u ratu. To što sam ratovao i nisam uprljao ruke i čast srpskog vojnika moj je najveći ponos. Još više sam ponosan što se nisam borio uz rame sa ubicama, silovateljima i pljačkašima! A to, što sa takvim gnjidama poput tebe nikada neću deliti isto mišljene, čini me još ponosnijim. Reci bedniče, šta od onoga što sam napisao nije istina, reci da su se ti leševi sami ubili i zakopali u Bataji, reci da su zarobljeni Hrvati sami sebe streljali na Ovčari, da se u Srebrenici dogodilo masovno samoubistvo, reci da su Sarajlije sami sebe sa brda bombardovali….mogu ovako još dugo da nabrajam….Zapamti, gnjido, zločinac nije samo izvršitelj, zločinac je i onaj ko zločin opravdava.

  35. „Danas“ je jedini dnevni listi u kome rade hrabri novinari. Usudila bih se da kažem, jedini list u kome reč istina nešto znači. Lazarević je ratni zločinac. Ko misli da nije neka uzme lopatu i počne da kopa na policijskom poligonu „Batajnica“, tamo je najmanje 700 albanskih civila među kojima ima dosta žena i dece. Da li smo mi normalni? Kakvu poruku šaljemo mladim ljudima. U Nišu je marširalo mnogo ljudi sa kokardom. Hoćemo da potpuno zbunimo omladinu?

  36. Da jeste covek je osudjen ( pravedno ili ne pravedno sada da ne ulazimo u to) odsluzio je svoju kaznu i sada je slobodan čovek,i sada ne sme da se pojavljuje u medijima ?

  37. Nećemo mi u EU ni 2030-te godine. Milošević da je imao i pameti i razuma – posebno, ne bi dozvolio bombardovanje, a ni one kontejnere albanskih leševa. Preživeo sam te mračne devedesete kada su mnogi ginuli, a i mnogi se bogatili pljačkom, a i dan danas su uvaženi članovi društva i velike patriote. Inače, Srbin sam. Nadam se da ćete objaviti ovaj komentar s obzirom da objavljute ove obrazovane i pismene nacionaliste i ekstreme.

  38. Postoji presuda u Hagu da je Lazarevic osudjen na zatvorsku kaznu radi ratnih zlocina.Znaci zvanicno je ratni zlocinac.Meni to nije drago i mislim da nije kriv ali moze svako javno da mu kaze da je ratni zlocinac a on moze da tuzi za klevetu ali gubi na sudu.Isto tako je i Sljivancanin ratni zlocinac.Seselj nije jer je osudjen za samo progon stanovnistva.

  39. Vidim da se mnogima ne sviđa naslov članka… Govore da gen. Lazarević nije zločinac nego heroj. Ista stvar kao u slučaju Ratka Mladića. Nekome je Mladić heroj, nekome zločinac. Srbima u BiH čiju je kuću branijo je heroj. Ali je isti Mladić počinio i neke zločine nad muslimanima, pa je on za te ljude zločinac. Ista stvar je sa Naserom Orićem. Štitio je muslimane, pa je njima heroj. A srpskom narodu u BiH je on zločinac, jer je pobio mnoge Srbe. Ima takvih primera mnogo. I nećemo se opametiti dokle god forsiramo da je neko heroj i poričemo njegove zločine, a za neke druge govorimo da su zločinci, negirajući da su isti ti zličinci spašavali glave svom narodu. A to je suština rata: pobiti što više njihovih, a spasiti što više naših. Da li treba da dižemo spomenike „junacima koji su činili ratne zločine“, odnosno „zločincima koji su se žrtvovali za svoj narod“? Da se ja pitam nikad ne bih dizao spomenike političarima i vojskovođama, jer se to nikad ne završi dobro. To su radili i Titovi komunisti i mnogi pre njih. A svi su dobro znali da je među tim Titovim narodnim herojima bila i gomila ubica. Ako nam je u interesu mir i dobri međususedski odnosi, onda nekim stvarima treba pristupati obazrivije, pažljivije, hladnije. Znam da će neko pitati, zašto bismo mi krili naše heroje kad oni drugi svoje veličaju i dižu im spomenike.? Ja se ne obraćam samo „našima“, nego i „njihovima“. Meni smo „mi“, i „mi“ i „oni“. Dok ne shvatimo da moramo da imamo dobre odnose i dalje ćemo biti neorganizovani balkanski pajaci.

  40. Treba se samo setiti one tuzne kolone iz Krajine na traktorima koju su obezbedjivale policija i vojska da slucajno negde ne skrenu pre nego sto stignu na Kosovo kako je zamislio Milosevic a nisu imali nista protiv nasi vajni generali.

    1. Ti bre neznas sta pricas. Koje veze imaju srbski generali sa tim gde ce biti smestene izbeglice iz Krajine?. Jeli to poso generala?., I sta se kome tice gde ce Srbija da smesti proterani narod na svojoj teritoriji?. General Lazarevic je licno zasluzan za minimalni broj stradalih vojnika prilikom fasisticke agresije na Srbiju. Kakvi zlocini kakvi bakraci?. Presudjeno mu u Hagu?. Svasta , svasta. Pa svi smo videli kako je Hag sudio.

      1. SVI srPski generali itekako imaju veze sa bas svim. Pa nisu oni bili mali, pa da ne vide i sta se radi i sta se sprema. Ali slatki cinovi i lova, pa eto.
        A i ti imas pravo na svoje misljenje, pa eto ti ga srBski gradjanine, a ja na zalost moram da zivim u istoj zemlji sa takvima!

        1. Ko te prisiljava da zivis u zemlji „seljaka na brdovitom Balkanu, granice su otvorene, vize nisu potrebne… siroko ti polje na sve cetiri strane sveta.

  41. nista nam ne znace UN, EU, Medjunarodni sud, Zenevska Konvencija o obicajima ratovanja, Deklaracija o ljudskim pravima, svetsko mnenje?! Halo, pa ko smo to mi? Srbi? Kao Seselji, Dacici, Karadzici, Mladici, Dodici, Vulini i slicne Kusturice? To su nasi heroji i div-junaci iz Parova, Farmi, Informera? Kao trule iznutrice, bolest crvave rane…

  42. O cemu Vi pisete,pa Partizani su pobili najvise civila…Posle oslobodjenja Beograda priveli su , mucili i tukli Srpskog heroja ,Vojvodu Petra Bojovica,koji je tada imao 86 godina i koji je ubrzo umro od posledica povreda.Ko ce nas sutra braniti ako se tako ophodite prema Srpskim Generalima.Vi niste toliko glupi da ne vidite da radite direktno porotiv svoje zemlje i svog naroda.

  43. Bravo generale, bravo G.Selakoviću. Podržati kaput tom hrabrom čoveku je čast za svakog građanina Srbije. Patriotima je mesto u prvim redovima.
    Zašto negirste to. Ne smete od sponzora ili je možda to Vasa politika. Okrenite se oko sebe i vidite na većina Srbije ne misli tako. Ili možda mislite da ste Vi nešto iznad svih. Nije jedino merilo novac koji dobijate. Budite manje ostrašćeni. Biće Vam veći i tiraž. Probajte kad tiraž bude veći neće Vam niko uticati na Vaše mišljenje. Srećno Vam bilo gospodo i Vi ste deca Srbije, volite je.

    1. Licno sam protiv Vucica i SNS-a. Ali , za ovaj potez im odajem priznanje.

  44. Ni Spartak nije imao prava da predvodi svoju četu boraca-robova kojima su vlasnici sveta namenili da se samo medjusobno ubijaju i da ih tako uveseljavaju.
    ključne reči: vlasnici sveta, sve sluge, veliko zlo, velika kuga, opšti pomor, blago za izabrane;

  45. Kao što je Bora Čorba umro za mnoge, tako je i „Danas“ umro za mene. Ne mogu da prežalim što sam vas pratio do sada. Samo najveći srpski neprijatelji su mogli da izjave da Je naš junak, general Lazarević osudjeni ratni zločinac a to ste objavili i vi. On jeste osudjen, ali nije ratni zločinac i sudili su mu oni koje je ponizio u ratu pa su mu se na taj način osvetili a to je Amerika. Doživeli smo i da se neki Skot poziva na vaš list i citira vas da je Lazarević zločinac. Sramota šta ste uradili. To vam neću oprostiti, od sada za mene više ne postojite. Brišem aplikaciju, brišem vas iz favorite i sa prezirom, kao i za sve ostale listove, shvatam da nemam više nikoga u koga verujem. E moj Dražo, šta uradi!?.

  46. Jedini ‘zlocin’ generala Lazarevica bio je sto je branio svoju zemlju od zlocinacke nato agresije. Natovci ga osudili, sto ne osude Veslija Klarka?

  47. A ko ga je osudio? Nasi sudovi nisu. Ove političke ne priznajem, vidim da Danas priznaje… Dovidjenja

  48. Крив је јер је устао против империјалистичке силе, Ал Каиде, терориста и плаћеника. Крив је јер је бранио и одбранио Србију, што се није предао, што није издао него замисли дрзнуо се да се брани. Жив и здрав био генерале, за Србе си херој!

  49. Lazarevic je LEGENDA koju vi u Americi nikad nemožete iznedriti, da imate takvog genija i ČOVJEKA nikad nebiste činili zločine jer to njemu neda njegova ljudska veličina, takav čovjek nemože biti Amerikanac jer nemože biti zločinac kao što su vaši „veliki“ generali.

  50. Pozdravi za Generala Lazarevica, srpskog heroja koji je branio Srbiju od siptarskih i albanskih hordi i zlocinackog NATO pakta. Ziveo nam Generale 100 godina!

  51. Lazarević je Srbski heroj a sve ostalo je nato propaganda i eu lazarija

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 7

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.