Osuđenici iz Zabele donirali 122.000 dinara za lečenje bolesne dece 1Foto: Ministarstvo pravde

Osuđenici u požarevačkom Kazneno-popravnom zavodu Zabela odrekli su se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra, i donirali 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, saopšteno je danas.

Po navodima Ministarstva pravde, u akciji su učestvovala 174 osuđenika koji su kako se dodaje, sami došli na ideju da doniraju sredstva za lečenje obolele dece.

„Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da se na početku epidemije virusa korona, oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, na svoju incijativu odreklo jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana.

„Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje“, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari