Osumnjičeni za prevare od Beograda do Varvarina, za jednim počiniocem se još uvek intenzivno traga 1Foto: Z. S. M.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesettrogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga.

Uhapšeni su G. Ć. (53), odgovorno lice privrednih društava „STIX” DOO Varvarin i „Radović energy” DOO Beograd, a kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu „DMS Pasta” DOO Beograd, S. N. (48), kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u PD „STIX” DOO Varvarin, i D. K. (69), odgovorno lice PD „DMS Pasta” DOO Beograd.

Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili.

Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara.

Osumnjičenima G. Ć., S. N. i D. K. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari