Osumnjičenima za krađu ordenja određen pritvor 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor za I.Z., S.S., N.A. i A.T. zbog krađe ordenja iz Kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu Palate „Srbija“, saopšteno je iz tog suda.

Jedan od osumnjičenih je i Slobodan Homen, nekadašnji državni sekretar Ministarstva pravde, za kojim je tužilaštvo prethodno predložilo raspisivanje poternice.

Homen je demantovao da je u bekstvu i da je na bilo koji način učestvovao u krađi ordenja iz Palate Srbija.

Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor za I.Z., S.S., N.A. i A.T. zbog krađe ordenja iz Kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu Palate „Srbija“, u nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema 10 lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo Teška krađa za ordenje SIV-a i tom prilikom oduzeli 43.000 državnog ordenja, prenosi RTS.

Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor prema osumnjičenima i to I.Z., S.S., N.A. i A.T..

O daljim radnjama koje tužilaštvo preduzima u cilju rasvetljavanja svih detalja predmetnog krivičnog dela javnost će biti, kako se ističe u saopštenju, blagovremeno obaveštena.

Prema navodima krivične prijave tužilaštva za krađu je do sada osumnjičeno najmanje 10 osoba.

Jedan od osumnjičenih za kojeg je tužilaštvo prethodno predložilo raspisivanje poternice je i Slobodan Homen, bivši državni sekretar Ministarstva pravde, koji je demantovao da je učestvovao u krađi ordenja iz Palate Srbije.

Povodom raspisivanja poternice, Homen je istakao da nije u bekstvu i da već više godina ne živi u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari