Filozofski fakultet, Univerzitet u BeograduFoto: Radenko Topalović/Danas

Inicijativa „Nije Filozofski ćutati“ saopštila je danas da je njihova tribina zakazana za 30. mart, otkazana.

Kako su naveli, tribina se otkazuje zbog nepredviđenih okolnosti.

Na tribini je trebalo da govore tužilac Predrag Milovanović, advokat, bivši sudija i bivši ministar unutrašnjih poslova Božo Prelević, bivši policajac Vladimir Savić, istraživački novinar Stevan Dojčinović, a moderator je trebalo da bude prof. dr Jovo Bakić.

Povod za tribinu, kako su ranije naveli organizatori, bilo je oduzimanje predmeta otkrivene korupcije u EPS-u zamenicama javnog tužioca Bojani Savović i Jasmini Paunović, godinu dana nakon bavljenja njime i samo dan nakon hapšenja optuženih za korupciju.

„Cilj tribine je da se sagleda uloga tužilaštva u pravosuđu i uloga pravosuđa, kao grane podeljene vlasti, u pravno-političkom sistemu, te njihov značaj za zaštitu prava i interesa građanki i građana. Govorićemo o razlici između na vladavini prava zasnovanoj pravnoj državi i partijske države, te raspravljati o tome kakva je država potrebna svim građankama i građanima. Postavićemo pitanje da li je organizovani kriminal oteo Republiku Srbiju od njenih građanki i građana“, bilo je navedeno u opisu događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari