Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) smatra poražavajućom činjenicu da ni posle deset godina nisu otkriveni nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića. Kako se navodi u saopštenju Izvršnog odbora NUNS-a, na desetogodišnjicu ubistva Milana Pantića, zahteva se ne samo otkrivanje zločinaca koji su oduzeli život Pantiću, već jasan odgovor zašto ubice novinara u Srbiji ostaju neotkriveni i ko snosi odgovornost za to što dugogodišnje istrage nisu dale nikakve rezultate.


– NUNS, zbog toga, poziva novinare, prijatelje Pantića, Ćuruvije i Dade Vujasinović da se ubuduće komemorativni skupovi održavaju, ne pored spomenika našim ubijenim kolegama, već ispred institucija koje su dužne da rasvetle ove zločine – stoji u saopštenju.

Bista sa likom jagodinskog novinara Milana Pantića postavljena je u parku koji nosi njegovo ime. Inicijativu za podizanje spomenika koji je zvanično otkriven u subotu pokrenulo je Udruženje novinara Srbije, a protokol o podizanju potpisali su gradonačelnik Jagodine Dragan Marković i direktor „Večernjih novosti“ Manojlo Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari