Otvoren konkurs za logo Samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa 1Foto: RYCO

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), u saradnji sa Saveznom Vladom Nemačke i Vladom Albanije, objavila je konkurs za logo Samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa 2023, koji se ove godine održava u Tirani, saopšteno je danas.

Poziv je otvoren za mlade grafičke dizajnere/ke od 18 do 30 godina, koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

Kako  je saopšteno, cilj takmičenja je da podstakne mlade ljude da nauče više o Berlinskom procesu i doprinesu njegovom vizuelnom identitetu.

Žiri će izabrati pobednički dizajn, koji će se koristiti kao zvanični logo Samita o Zapadnom Balkanu, u Tirani 16. oktobra. Organizatori će nagraditi ukupno tri najbolja rada: prva nagrada je 1.500 eura, druga 1.000 eura i treća nagrada je 500 eura.

Svaki učesnik/ca se može prijaviti samo sa jednim radom. Rok za prijavu je 18. jun. Više informacija o procesu prijave možete pronaći na sajtu RYCO http://www.rycowb.org/

Berlinski proces je pokrenula Savezna Republika Nemačka 2014. godine, kako bi promovisala regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu i podržala politiku proširenja Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari