U selu Jasikovica u Opštini Trstenik danas je otvorena pošta u kojoj će oko 2.000 meštana i okolnih mesta moći da obavljaju sve vrste uplata i isplata.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić rekao je da otvaranje pošte predstavlja jedan segment poboljšanja kvaliteta života meštana.

– Jako je važno da država ima plan razvoja sela. Otvaranje pošte jedan je od segmenata tog razvoja. Za selo je veoma važno da ima poštu, ali i ambulantu i uređenu infrastrukturu, neophodno je i veće ulaganje u poljoprivredu, jer je to jedini način da unapredimo kvalitet života meštana i da mlade zadržimo u selu – rekao je Aleksić.

Otvarajući novu poštu, direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić istakao je da će ove godine biti otvoreno ukupno 52 pošte u Srbiji.

– Pošta u Jasikovici otvorena je na zahtev meštana i ja pozivam sve mesne zajednice i lokalne samouprave u kojima nema pošte i banaka da se jave Pošti Srbije i mi ćemo otvoriti poštu, jer je to istovremeno i način da jedno ili dvoje ljudi zasnuje radni odnos – rekao je Krkobabić i dodao da pošta u Jasikovici spada u red najlepših u Srbiji kao i da je uređena zajedničkim snagama Mesne zajednice i Pošte Srbije.

Prvi korisnik pošte u Jasikovici bio je Jugoslav Lazić, privrednik iz Stopanje kome će posebno značiti usluga Postekspresa.

– Za mene je, zbog posla veoma važno da pošiljke koje šaljem klijentima stignu u kratkom vremenskom roku. Uslugu Postekspresa koristio sam i ranije, ali od danas imam ugovor sa Poštom Srbije prema kome će sve pošiljke koje šaljem po promotivnoj ceni biti isporučene najkasnije sutradan – rekao je Lazić.

Pošta u Jasikovici otvorena je u zgradi koju je obezbedila Mesna zajednica Jasikovica, a na usluge ove pošte moći će da računaju i 544 domaćinstva iz mesta Lopaš, Kamenjača i Bučje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari