Otvoreno klizalište na terenu „Student” u Valjevu 1Foto: Đorđe Đoković

Na valjevskom terenu „Student” preksinoć je otvoreno klizalište, a ulaz za sve ljubitelje klizanja je besplatan, piše portal Kolubarske.rs.

Troškove ove godine „pokriva” Ustanova za fizičku kulturu „Valis” koja je za uslugu organizovanja klizališta beogradskoj firmi „Gemtehnik” – koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci, platila 3.240.000 sa PDV-om. Pored tog iznosa „Valis” će platiti troškove struje i vode.

Kolubarske podsećaju da je pre tri godine, kada je klizalište bilo postavljeno na platou Centra za kulturu, za taj posao beogradskoj firmi „Gemtehnik” plaćeno 1,2 miliona dinara sa PDV-om, dok je račune za struju i vodu platio Centar za kulturu.

Tada su građani Valjeva mogli da koriste osam besplatnih termina, po četiri u januaru i februaru, i to od 9 do 10 časova pre podne. Sve ostale termine beogradska firma je naplaćivala, uz korišćenje klizaljki, za 90 minuta klizanja 150 dinara.

Otvoreno klizalište na terenu „Student” u Valjevu 2
Foto: Đorđe Đoković

Klizalište u Valjevu bi trebalo da bude otvoreno do kraja februara.

Kako je saopšteno iz Ustanove za fizičku kulturu „Valis”, u početnom periodu, zbog visokih dnevnih temperatura, radno vreme klizališta će biti od 18 do 22 sata.

Obezbeđeno je 100 pari klizaljki, a za iznajmljivanje je potrebno pokazati neki lični dokument – lična karta, zdravstvena knjižica, đačka knjižica, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari