Otvoreno pismo "Zajedno za Kragujevac" Vučiću: Neophodna kovid i gradska bolnica 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica (arhivska fotografija)

Pokret Zajedno za Kragujevac uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kojim ga obaveštavaju da, uprkos tome što „ne podržavaju njegovu političku opciju“, smatraju da je i njemu i njima (iz pokreta) „zdravlje građana Srbije na prvom mestu“, te da ta tema mora da bude izuzeta „od svake političke pripadnosti“.

– Zato vam se i obraćamo otvorenim pismom, da, ukoliko je moguće, snagom autoriteta funkcije predsednika Republike Srbije, a u ime zdravlja građana Kragujevca, koji je i centar regije kojoj gravitira dva miliona stanovnika, pokrenete i realizujete rekonstrukciju Vojne bolnice u Kragujevcu, kako bi mogla da postane kovid bolnica. Naime, građani Kragujevca i regije su već godinu dana lišeni mogućnosti da se redovno leče, jer su svi pregledi, dijagnostika, operativni program, zaključno sa lečenjem onkoloških pacijenata, svedeni na minimum, odnosno rade se samo hitne intervencije, dok su redovni zahvati na čekanju, sve se odlaže, jer je Univerzitetski klinički centar u sistemu kovida, pišu kragujevački „zajedničari“ Aleksandru Vučiću. Konstatuju, pritom, da je, pošto Kragujevac nema opštu ili gradsku bolnicu, zdravlje građana tog grada ozbiljno ugroženo.

– Uvereni smo da bi rekonstrukcija Vojne bolnice, koja ima oko 3.000 kvadratnih metara i nalazi se na samostalnoj parceli od skoro četiri hektara, uz minimalna ulaganja u relativno kratkom roku mogla da zadovolji sve potrebe KOVID pacijenata, navodi se u pismu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Otvoreno pismo „Zajedno za Kragujevac“ Vučiću: Neophodna kovid i gradska bolnica”

  1. Odlicna i korisna ideja. Vojna bolnica koja to vec nekoliko decenija nije, da se pretvori u opstu bolnicu i covid bolnicu. Svi UKC u Srbiji dobise nove COVID bolnice pa cak i Krusevac koji ima uticajne ljude u vlasti, samo se Kragujevac nigde ne pominje. Bio i ostao u svemu slepo crevo. Ovo je poslednji vapaj gradjana i regiona za adekvatnom zdravstvenom zastitom, koja svakako sada nije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.