U najužem centru Kladova toplovod je postavljen još pre 30 godina, te je njegova rekonstrukcija bila preko potrebna. Po završetku grejne sezone krenuli su radovi i dosad su završeni zemljani radovi na potezu od Opštinskog suda do zgrade SO Kladovo i u toku je postavljanje novog cevovoda.

U najužem centru Kladova toplovod je postavljen još pre 30 godina, te je njegova rekonstrukcija bila preko potrebna. Po završetku grejne sezone krenuli su radovi i dosad su završeni zemljani radovi na potezu od Opštinskog suda do zgrade SO Kladovo i u toku je postavljanje novog cevovoda. Rok za zamenu ovog toplovoda je 59 radnih dana, trasa je inače dužine 650 metara, a za finansiranje ovog posla, kako kažu odgovorni u JP Jedinstvo, iz NIP je obezbeđeno 120 hiljada evra.
– Za rekonstrukciju ostale toplovodne mreže gde tokom grejne sezone takođe ima mnogo havarija nema se novca – kaže Zoran Petrović, direktor Jedinstva. – Poslovanje preduzeća i nove investicije otežavaju nam velika dugovanja korisnika komunalnih usluga i sada su dugovanja građana i privrede za pružene usluge dostigla iznos od 35 miliona dinara. Nagomilane obaveze prema dobavljačima energenata za tri toplane primorale su nas na utuženje svih korisnika čija su dugovanja veća od tri mesečne akontacije – kaže on.
Iz kladovskog Jedinstva stižu i najave da će potrošači s najvećim neplaćenim računima biti isključeni s mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari