Srđan Milivojević: Odgovorni za smrt zatvorenika u Padinskoj skeli moraju biti smenjeni i procesuirani 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Zatvorenik u Padinskoj skeli, zverski ubijen posle višednevnog monstruoznog mučenja i seksualnog iživljavanja u zatvoru od strane trojice pritvorenika, nesumnjivo je još jedna nevina žrtva režima Aleksandra Vučića – saopštio je Srđan Milivojević, poslanik DS, i član skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Nekoliko puta sam kao narodni poslanik i član skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od Vladimira Orlića kao predsedsednika Narodne skupštine u prethodnom sazivu, zahtevao da pod hitno konstituiše Skupštinsku komisiju za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, što je on bahato i osiono odbijao, dodaje on.

– Da je ta tada takva komisija konstituisana i da je bar započela rad, možda bi danas S. B. bio živ. Na primeru tragičnog stradanja ovog čoveka, moguće je jasno sagledati zašto je režim Aleksandra Vučića konstatntno pokušavao da odredi pritvor inspektorima Milenkoviću, Isakovu i Mitiću koji su otkrili Jovanjicu, najveću fabriku za proizvodnju i preradu marihuane u Evropi. Očigledno je iz kojih razloga je u pritvoru bila Katarina Petrović – policajka koja je javnosti obelodanila da je kum Aleksandra Vučića izazvao saobraćajnu nesreću pod dejstvom narkotika i alkohola. Jasno je takođe zbog čega je na svom radnom mestu kidnapovan a potom prebačnen u pritvor Aleksandar Obradović uzbunjivač iz Krušika, a može se naslutiti šta je sve u pritvoru preživeo inspektor Dejan Jović koji je radio na rasvetljavanju zločina klana Veljka Belivuka – saopštio je Milivojević.

Osnovano se može pretpostaviti šta je bio stvarni cilj njihovih pritvaranja i pokušaji pritvaranja i kakva im je sudbina bila namenjena od strane ovog zločinačkog i mafijaškog režima, kaže dalje.

– S. B., star 74 godine, pritvora je dopao jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog bacanja petardi u novogodišnjoj noći. Milan Radoičić koji je sa grupom ljudi naoružanih teškim pešadijskim i automatskim oružjem izazvao oružani sukob na severu Kosova i Metohije, koji je po rečima Aleksandra Vučića bivšeg predsednika Srpske napredne stranke maltene pretio da izazve novi ratni sukob, šeta po Srbiji slaveći rođendan na Kopaoniku uz vatromet i petarde – smatra Milojević.

Stradanje S.B. u državnom pritvoru je pokazalo da državni sistem nije zakazao, već se raspao, ističe dalje, a kao prvoodgovorne u tom raspalom sistemu, označava ministarku pravde Maja Popović i direktor uprave za izvršavanje krivičnih sankcija Dejan Carević već danas moraju biti smenjeni bez mogućnosti da u novoj vladi imaju bilo kakve funkcije.

– U slobodnoj, demokratskoj i pravnoj državi, njih dvoje bi nesumnjivo bili podvrgnuti i krivičnoj istrazi, zajedno sa još mnogim drugim u lancu odlučivanja i upravljanja u Padinskoj skeli – zaključuje Srđan Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari