Palma sa patrijarhom o epidemiji: U proslavljanju slava naći meru 1Foto: FoNet

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je danas sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhom Irinejem, koji je upitan da li vernici treba da proslavljaju krsne slave, zbog mera protiv korona virusa, odgovorio da u proslavljanju slava treba naći meru i voditi računa o zdravlju porodice i gostiju.

Patrijarh i Marković su zaključili da se Srbija dobro bori sa epidemiološkom situacijom, koja je u Srbiji bolja nego u ostatku Evrope, saopštila je Jedinstvena Srbija.

Saglasili su se i da je spoljnopolitička pozicija Srbije takva da je više nego ikada Srbiji potrebno jedinstvo i stabilnost.

Kako se navodi, Marković je istakao da je potreban kontinuitet državnog vrha u narednom periodu, kako bi se održala unutrašnja državna stabilnost, koja je osigurala snažnu ekonomsku i privrednu aktivnost.

Marković je rekao da se zalaže za još veću zastupljenost veronauke u školama.

„U Srbiji trenutno oko 60 odsto učenika izučava veronauku i taj procenat treba da bude najmanje 80 odsto. Na taj način sačuvaćemo identitet, imaće ko da čuva veru i tradiciju. Tako ćemo naviknuti decu da idu u crkvu, više će se raditi sa porodicom i sa decom“, ocenio je Marković.

Kako se navodi u saopštenju, patrijarh je rekao da je veronauka ta koja treba da podgreje rodoljublje, da pokrene etiku i uči ponašanju i da veroučitelji treba da imaju stalni posao kako ne bi svake godine produžavali ugovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari