Pašalić poslat da „gasi požar“ u hotelu „Bristol“

Vojni beskućnici iz hotela Bristol za Danas o "nejasnoćama" oko vlasništva nekadašnjeg vojnog objekta i režiranoj ulozi Zaštitnika građana

Ostavite komentar


  1. Mnogo ste naivni ako verujete ovoj vlasti. Hajde opet zamolite leeepo Vucica. .

      1. On da vam pomogne, svasta. Poenta je da se reklamira, briga njega za vase probleme.

  2. Iz same činjenice da se Zaštitnik građana pojavio u prostorijama hotela „Bristol“, a ne u prostorijama Ministarstva odbrane, jasno proizilazi da je reč o promotivnom nastupu. Zaštitnik građana je kontrolor vlasti i njegov zadatak je da prečešlja dokumentaciju Ministarstva, a ne da organizuje promotivne ture razgledanja nepokretnosti. Dakle, Zaštitnik građana treba da obavesti javnost o rezultatima kontrole, a ne da preuzima ulogu razvodnika, recepcionara, agenta za selidbe ili veštaka za procenu nepokretnosti.

  3. Da li je moguce da su poverovali da ce im resiti problem? Neka budu srecni da im Zlatousti ne posalje svoje Fantome u toku noci

  4. Zaštitnik građana ne postupa kako mu Ustav i Zakon nalaže – zaštita prava građana kroz kontrolu organa javne vlasti, već populističkim potezima zamajava građane i kod njih stvara lažna očekivanja. Pri tom im daje lažna obećanja da će „od ponedeljka svaki pojedinačni slučaj rešavati“.

    Na žalost, to je matrica ne/rada gospodina Pašalića i njegove ekipe za hitno postupanje. Zašto je pritužba Udruženja vojnih beskućnika mesecima stajala, zašto se po njoj nije postupalo, zašto nije sproveo nadzor u Ministarstvu odbrane… ? Umesto konkretnog postupka gospodin Pašalić, sa svojom svitom za „hitno postupanje“, u pratnji tv kamera organizuje turistički obilazak Bloka A.

    1. Trenutno aktuleni zaštitnik građana se ne meša u svoj posao. Kontrolne postupke ne sprovodi, jer šta bi radio, ako bi slučajno uočio neki problem u postupcima Ministarstva odbrane? Pa zar da javno iznese utvrđene propuste ili, ne daj Bože, uputi Ministarstvu preporuke? Drugovi ga nisu stavili tu da kritikuje već da prima ogromnu platu, da ne talasa i da se ne zamera. Uloga fikusa – imamo ga a mogli bi i bez njega. Gradjani ne bi ni osetilo da ga drugovi razreše jer i tako od kad je Pašalić postao zaštitnik, o ovoj instituciji se skoro i ne čuje. A i to što se čuje, bolje da se ni to ne čuje. Sramno je šta radi zaštitnik – umesto da štiti prava građana i kontroliše organe vlasti, on ovim ljudima stvara dodatne muke jer im daje prazna obećanja. A čovek kad je u problemu, za slamku se hvata. Tako su i ovi ljudi naseli na prazna obećanja gospodina Pašalića.

  5. Sefe provaljeni ste i to od prijateljskih novina. Zar ne rekoste da su Vama svi novinari prijatelji. Pa medijsko nam je kao marketinska agencija i oni su Vas u tome podrzvali. Bravo, sefe, dobro ste nas izblamirali. A sto je najgore svd je istina i jos je gore.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.