Patrijarh Porfirije: Krivokapićevi zahtevi upućeni stručnoj komisiji 1foto FoNet Milica Vučković

Srpski patrijarh Porfirije obavestio je danas premijera Crne Gore Zdravka Krivokapić da su predlozi crnogorske vlade o odnosu Srpske pravoslavne ckrve i države Crne Gore upućeni određenoj stručnoj komisji, koja treba utvrdi u čemu je njihov kvalitativni doprinos u odnosu na već utvrđen i u potpunosti uslagašen Temeljni ugovor.

Kako je saopšteno iz SPC, patrijarh je u pismu Krivokapiću naglasio da SPC to pitanje, kao i u bilo kom drugom poslu, želi da na isti način sagleda, uvaži i zaštiti interese obe strane, pogotovo što u konkretnom slučaju, obe strane zapravo u većini čini isti verujući narod.

„Kao meru pune odgovornosti vaše predloge smo uputili određenoj stručnoj komisiji koja treba da utvrdi u čemu je njihov kvalitativni doprinos u odnosu na već utvrđen, u potpunosti uslagašen i od vas prihvaćen tekst koji smo nameravali da potpišemo 27. maja tekuće godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu“, navodi se u pismu.

Patrijarh je naveo da će članovi stručne komisije po okončanju sezone godišnjih odmora, svoju analizu dostaviti Sinodu, koji će Krivokapića obavestiti o stavu Patrijaršije o tom važnom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari