Patrijarh Porfirije uputio saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge 1Patrijarh Porfirije Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je danas saučešće kralju Čarlsu Trećem povodom smrti njegove majke, britanske kraljice Elizabete Druge.

Kako se navodi u saopštenju SPC, patrijarh Porfirije okarakterisao je kraljicu Elizabetu kao „planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja“ i dodao da je s pravom, kao poglavar Anglikanske crkve nosila titulu „Zaštitnik vere“.

„Vaša majka je ceo svoj život posvetila pre svega miru, preko potrebnom svetu kako pre sedam decenija, kada je dostojanstveno ponela krunu Ujedinjenog Kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gde pravednici blaženstvuju“, naveo je patrijarh Porfirije.

„Molimo se Gospodu da dušu usnule kraljice upokoji u mestu svetlom, u mestu cvetnom, u mestu odmora i da je pokaže kao naslednika božanskih dobara u dvorovima pravednih. Neka Gospod Vama, kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog Kraljevstva podari utehu u ovom teškom trenutku“, poručio je patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari