Utakmica 14. kola fudbalskog šampionata Srbije između Novog Pazara i Partizana najviše će se pamtiti po očajnom terenu zbog čega su uslovi za igru bili na ivici regularnosti, nizu incidenata tokom i nakon utakmice i tužbi koju je protiv trenera Beograđana Marka Nikolića najavio FK Novi Pazar.

Fudbaleri oba tima su izgarali na terenu, posebno se to odnosi na domaći tim, koji je bio prinuđen da praktično od početka meča juri gol prednosti Partizana ( strelac Lazović u 4. minutu ). Za takav pristup igri Novi Pazar je nagrađen u 77. minutu, kada je posle centrašuta Kecapa lopta pogodila fudbalera Partizana Branka Ilića i odsela u mreži. Bio je to jubilarni stoti gol koji je FK Novi Pazar postigao u 113 mečeva koliko je do sada odigrao u Jelen Superligi.

Beograđanima je u 73. minutu opravdano zbog ofsajda poništen gol Volkova što je izazvalo oštre proteste trenera Partizana Marka Nikolića posle čega ga je odlični sudija Glođović iz Vrbasa poslao u svlačionicu. Trener Partizana posebno je bio ljut u 10. minutu meča kada je ispred njega sa zapadne tribine Gradskog stadiona pala petarda i uništila mu sako i džemper: Nikolić je danima nakon utakmice žestoko kritikovao FK Novi Pazar, tamošnje navijače i atmosferu na utakmici. Predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović najavio je rigoroznu kaznu za Novi Pazar zbog nesportskog ponašanja domaćih navijača.

FK Novi Pazar najavio je da će podneti tužbu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog klevete, nanošenja štete, uznemiravanja i vređanja službenih lica, ispoljavanja verske i nacionalne mržnje. „Poslednji koji može da govori o nanošenju štete je Marko Nikolić, čovek koji je u Novi Pazar došao sa namerom da izazove incidente, jer je bio svestan da nije sposoban da osvoji bodove“, saopštava Novi Pazar. Pazarci ističu da se Nikolić nije osmelio da osudi nacionalističke transparente sa sloganom „nož, žica, Srebrenica“, koji su isticali navijači Rada dok je on vodio ekipu sa Banjice, a da sada ima „morala i snage“ da napada Novi Pazar. Ovaj tim poručuje da će Novi Pazar i dalje biti dobar domaćin dobronamernim ljudima i svima koji dolaze na Gradski stadion da bi uživali u ambijentu. Pazarci priznaju da imaju problem sa delom navijača koji izazivaju incidente, a generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać najavio je da će se ovaj klub obračunati sa takvim. „Moraćemo pojedine da odstranimo sa stadiona“, izjavio je Korać.

Još dva meča

U poslednjem kolu ove polusezone sutra od 13 sati u Pećincima se sastaju Donji Srem i Novi Pazar. Za Novopazarce to neće biti i poslednja utakmica u ovoj godini obzirom da ih već u sredu u Beogradu od 13 sati očekuje odloženi duel 13. kola sa Voždovcem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari