U Galeriji „Čedomir Krstić“ u Pirotu otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Pedeset godina auto-guma u Tigru“. Ljubiša Ćirić, menadžer za komunikacije u fabrici auto-guma „Tigar Tajers“, čiji je većinski vlasnik od 2006. godine francuski „Mišelin“, kaže da je ova izložba podsećanje na vreme početka proizvodnje auto-guma, izgradnju ove fabrike, njen rast i razvoj.

– Izložba je rađena po istorijskom kriterijumu i pokriva period od pola veka, odnosno i period kada je nastala ideja o izgradnji fabrike auto-guma i sve do današnjih dana. Osnovna ideja je bila da fotografijama ljudi i događaja prikažemo tih pedeset godina. Želeli smo da ova izložba ima neku notu umetničkog, a da se zadrži i ono što je suština cele priče, odnposno kako se razvijala proizvodnja auto guma u „Tigru“ i Pirotu – kaže Ćirić.

U katalogu za izložbu piše i da je fabriku za proizvodnju auto-guma 1959. godine otvorio tadašni predsednik Izvršnog veća SR Srbije Miloš Minić, a danas je to moderna fabrika, deo „Mišelinove“ porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari