Neurolog dr Slobodan Pejić, aktuelni predsednik Opštinskog odbora DS u Vranju, imenovan je za člana Predsedništva ove stranke za Pčinjski okrug. Pejić je izabran na ovu funkciju uprkos činjenici da su demokrate iz odbora u Vranjskoj Banji uoči Izborne skupštine bili opredeljeni za Borisa Tadića, tada kandidata za predsednika.


– Ovo je pre svega priznanje za rad našeg opštinskog odbora, jer smo kao stranka bili na vlasti u prethodnom mandatu u Vranjskoj Banji kada je njoj vraćen status opštine. Radili smo transparentno i sve postigli u skladu sa teškom ekonomskom situacijom u Pčinjskom okrugu – kaže za Danas Pejić, koji je sada najviši funkcioner DS sa juga Srbije s obzirom da su demokrate sa juga Srbije ostale bez poslaničkog mandata u Skupštini Srbije.

DS je u opoziciji u Vranju, ali i u drugim opštinama juga Srbije gde je formirana koaliciona vlast između naprednjaka i socijalista.

– Mi sa ovog područja zaslužujemo bolji tretman u stranci, ali za to moramo da se izborimo i konkretnim rezultatima. Period kada smo u opoziciji moramo iskoristiti za detaljne analize učinka pojedinaca, ali i stranke u celini u Pčinjskom okrugu. Za to su neophodne nove ideje, ali i novi ljudi, no o tome ćemo tek razgovarati – navodi novi član Predsedništva DS sa juga Srbije.

Dr Slobodan Pejić radi na Neurološkom odeljenju opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju. Do sada najviši funkcioner demokrata iz Pčinjskog okruga bio je advokat Goran Stefanović, koji je bio narodni poslanik u prethodnom sazivu republičkog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari