U Vrnjačkoj Banji održana Olimpijada sporta, zdravlja i kulture za penzionere 1Foto: Savez penzionera Srbije

Manifestacija „Olimpijada sporta, zdravlja i kulture” 16. po redu, održana od 1. do 4. oktobra u Vrnjačkoj Banji okupila je više od 500 takmičara – penzionera iz cele Srbije.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je na svečanom otvaranju olimpijade i zvanično proglasio početak primene penzionerske kartice.

„Na finalnoj manifestaciji olimpijade, kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, uključujući Beograd, Vojvodinu i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju, održane su razne sportske igre (šah, pikado, fudbal), kulturni sadržaji, književne večeri, likovne kolonije i ekološke radionice“, istakao je Savić.

Sve radionice su bile vrlo sadržajne i kreativne, naglasio je on.

„Na primer, književne večeri su bile posveće ljubavi: „Pesme ljubavi i proza istine“ sa piscem dr Đorđem Sibinovićem i književnim kritičarem Petrom Arbutinom. Naročito bi naglasio da je naša proslavljena šahistkinja Alisa Marić, inače, bivša ministraka sporta, odigrala simultanku na 25 tabli sa penzionerima. Nakon toga je bila na promociji knjige, novinara Branislava Rakića, pod nazivom „Kaisa u Beogradu“, rekao je Savić.

Pobednicima su, kako je rekao, simbolično uručene medalje i pehari poslednjeg takmičarskog dana, a cilj je da se širi zdrav duh među starijom populacijom.

Poslednjeg dana olimpijade, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je potpisao sporazum saradnje sa kompanijom Cepter i obišao štandove bazara zdravlja.

Na kraju održane olimpijade, Savić se zahvalio organizacionom Odboru Trećeg doba i svojim najbližim saradnicima, zameniku Saveza penzionera Srbije Draganu Markoviću – Markoniju i sekretaru Draganu Petkoviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari