Perović: Rat se i dalje vodi, samo savremenim sredstvima (VIDEO)

Beogradska promocija knjige "Da li je Jugoslavija morala da umre" održana u Medija Centru

Ostavite komentar


  1. Žao mi je što nisam znao ni za ovu knjigu ni za njenu prezentaciju, ovo je tema koja još i danas, i još će ko zna dokle (verovatno dok svi ne shvate šta smo imali i šta smo sopstvenim delovanjem rasturili stvarajući slabašne vazalne državice), opterećivati naše misli, jer po celoj teritoriji bivše nam domovine žive ljudi, žene i deca čijim venama teće izmešana krv jugoslovenskih naroda. Nije ona ni prva, niti će biti poslednja. U mojim rukama se nalazi 335 stranica velika knjiga koja je u Sloveniji za 2 godine 2006 i 2008 doživela dva izdanja, a napisao je, ko će drugi nego Slovenac, doktor, neuropsihijatar dr Jurij Zalokar, a knjiga se zove "Izigrani narodi Jugoslavije 1991-2008". Celokupno ludilo oko događaja koji su se dogodili i naknadnim katarzičnim pojavama on daje naziv "Titanik-sindrom", stavljajući pod psihijatrijsku lupu sve što je iz toga proisteklo. Ne znam da li su se i autori knjige koja je ovom prilikom prikazana osvrnuli i na analizu moga kolege dr Zalokara, voleo bih da jesu, jer je Psihijatrija zapravo prava i jedina naučna disciplina koja je pozvana da o smrti Jugoslavije da poslednju reč.

    Katarza među nama je još slabašna, ali tinja, ne gasi se, jer je održavaju ljudi koji su prevazišli uske granice i sagledali veličinu jedne ideje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.