Pesnik iz Kraljeva Ivan Novčić za Danas: Nisam podržao Vučićevu SNS listu 2000+, slučajno sam saznao da se moje ime nalazi tamo 1foto Kulturni centar Ribnica

Ivan Novčić, pesnik iz Kraljeva, poslednji je u nizu javnih ličnosti čije ime se našlo na SNS listi “2000”, iako nikada nije dao podršku naprednjacima, niti saglasnost da se nađe u ovoj skupini.

– Slučajno sam saznao, preko jednog prijatelja, da se moje ime nalazi na spisku 2000 potpisnika podrške listi Aleksandar Vučić. Ovim putem želim to da demantujem, jer niti sam šta potpisao niti javno podržao bilo koju listu. Prošle godine sam u Kraljevo doneo nekoliko uglednih književnih nagrada i gradonačelnik Kraljeva me nijednom nije pozvao kako bi se zahvalio u ime svih građana. Sada, odjednom, da li on, ili neko iz njegovog okruženja, svojevoljno me svrstava u takozvanu njihovu naprednjačku elitu – ističe Novčić za Danas.

On dodaje da nije član nijedne stranke niti se javno bavi politikom.

– Čudno je i to što je prošle godine gradonačelnik Predrag Terzić sproveo akciju prijema uglednih kraljevačkih književnika, ali mene nikada nije pozvao. Čak su na prijem išli književnici koji se bave politikom, a pripadaju opozicionim strankama. Sve to mi daje za pravo da se osetim kao da živim u kafkijanskoj državi gde su i ovakva čuda moguća – kaže Novčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari