Pet zdravstvenih ustanova na jugu traži lekare, medicinske sestre i tehničare 1Foto: Shutterstock

Domovi zdravlja u Žitorađi i Bosilegradu, Zdravstveni centar u Vranju, Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” u Sijarinskoj Banji raspisali su konkurse za zapošljavanje doktora, medicinskih sestara, laboratorijskih tehničara i jednog specijaliste fizikalne medicine.

U Domu zdravlja u Žitorađi otvorene su dve pozicije za medicinske sestre na određeno vreme, gde bi jedna radila na projektu “Unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za lica starija od 65 godina i lica sa posebnim potrebama”.

Kako prenose Južne vesti, uslov je četvrti stepen stručne spreme, završena srednja medicinska škola (opšti smer), položen stručni ispit i posedovanje licence za rad ili rešenje o upisu u nadležnu komoru.

Isti su uslovi i za zapošljavanje medicinske sestre u Zdravstvenom centru u Vranju, u Službi za pedijatriju, takođe na određeno vreme, s tim što tamo traže i radno iskustvo od šest meseci.

Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” raspisao je konkurs za prijem više medicinske sestre na određeno vreme.

Domu zdravlja u Bosilegradu potreban je doktor medicine za rad u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih, takođe na određeno, do povratka zaposlenog sa specijalizacije, kako piše u oglasu. Uslovi su završen medicinski fakultet, položen stručni ispit i licenca za rad.

Kako je istaknuto, zbog povećanog obima posla i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” u Sijarinskoj Banji zapošljava medicinsku sestru, doktora medicine i specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije, sve na određeno.

Za medicinsku sestru i doktora medicine zahtevaju najmanje šest meseci radnog iskustva, a za specijalistu fizikalne medicine najmanje tri i po godine iskustva u zvanju doktora medicine.

Sve detaljne informacije o konkursima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari