Učiteljski fakultet u Užicu, jedina visokoškolska ustanova u ovom gradu koja je deo Univerziteta u Kragujevcu, obeležio je petnaest godina rada i devedeset godina obrazovanja učitelja. Vredni jubileji obeleženi su promocijama knjiga, izložbom likovnih radova studenata, takmičenjem u besedništvu i nizom drugih programa.

 Profesorima razredne nastave i vaspitačima uručene su diplome na svečanosti u novootvorenom fakultetskom amfiteatru, a najboljem studentu Jeleni Ivanovićsa četvrte godine, sa prosekom 9,42, nagradu je uručio rektor Univertiteta u Kragujevcu.

– Sa zadovoljstvom mogu da vas obavestim da je početkom ove godine Učiteljski fakultet akreditovan kao institucija. Akreditovane su osnovne i master studije na smeru za učitelje i vaspitače, a u toku je i akreditacija za doktorske studije. Time je naš fakultet postao prvi akreditovani fakultet na području zapadne Srbije – rekao je dekan dr Krstivoje Špijunovićna svečanoj akademiji. On se zahvalio Ministarstvu prosvete i užičkoj vlasti koji su obezebedili novac da Fakultet dobije jedan od najmodernijih amfiteatara u ovom delu Srbije.

– Investicija nije okončana, pa molimo i jedne i druge da nam pomognu da je završimo – poručio je dr Špijunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari