Pripadnici pobunjeničke Radničke partije Kurdistana (PKK) pozvali su juče Kurde u Turskoj na pobunu pošto je tokom vazdušnih napada turske vojske kod iračke granice poginulo 35 ljudi.

Pozivamo kurdistanski narod, posebno u Hakariju i Sirnaku provincijama blizu iračke granice) da reaguju zbog ovog masakra, navodi se u saopštenju predstavnika PKK Bahoza Erdala.

Erdal je optužio tursku vojsku da je namerno za metu napada uzela civile, i zbog toga pozvao kurdistanski narod na pobunu. „Ovaj masakr nije incident ili slučajni akt. Reč je o organizovanom i planiranom masakru“, rekao je Erdal. Zamenik vladajuće turske partije Husein Čelik je kazao da su oni koji su poginuli švercovali cigarete između Iraka i Turske. Vojska je, međutim, saopštila da su meta napada bili pobunjenici koji su pokušavali da se infiltriraju u Tursku, kao i da je operacija vođena u zoni u kojoj ne žive civili i gde se nalaze baze terorističkih organizacija. Najmanje 35 Kurda poginulo je u četvrtak ujutro u vazdušnim udarima turske vojske blizu granice Turske sa Irakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari