Planinarsko-smučarski savez Vojvodine i Planinarsko-smučarsko društvo Dr Laza Marković iz Iriga drugi put organizuju okupljanje planinara u Irigu pod nazivom Dositejevim stazama. Inače, u samu akciju uključen je i Planinarsko-smučarski savez Srbije. Planinari će Dositejevim stazama krenuti u subotu 26.

Planinarsko-smučarski savez Vojvodine i Planinarsko-smučarsko društvo Dr Laza Marković iz Iriga drugi put organizuju okupljanje planinara u Irigu pod nazivom Dositejevim stazama. Inače, u samu akciju uključen je i Planinarsko-smučarski savez Srbije. Planinari će Dositejevim stazama krenuti u subotu 26. maja, a okupljanje je predviđeno od 8 do 8.30 časova ispred iriškog Doma kulture Dositej Obradović. Takođe je predviđeno da učesnici ove manifestacije, a organizatori očekuju najmanje 200 planinara, posete prvu Srpsku čitaonicu u Irigu, gde će im dobrodošlicu i uspeh poželeti dr Radovan Ercegovac, predsednik opštine Irig, a gosti će se upoznati i sa starim stambenim jezgrom Iriga, Turističkom organizacijom opštine Irig, kao i sa eksponatima stalne etno-postavke Aktiva žena Iriga.
Predviđeno je da se planinari kreću na tri staze. Mala staza od sedam kilometara podrazumeva Irig, Novo Hopovo, Staro Hopovo i Iriški venac. Srednja staza od 16 kilometara ići će od Iriga, preko Starog Hopova, Grgetega, TV tornja, pa do Iriškog venca. Velika staza dužine 25 kilometara uputiće planinare istom maršrutom do Grgetega, a onda vodi do manastira Krušedol i vraća se, preko Velike Remete, do Iriškog venca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari