Gradovima u kojima se povodom Bogojavljenja organizuje plivanje za časni krst od ove godine pridružuje se i Majdanpek. Prvi put će deonicu dugu simbolična 33 metra hrabri Majdanpečani svih generacija isplivati u ledenoj vodi olimpijskog bazena SRC 6. avgust Majdanpek i pokušati da simbol Hristovog raspeća i večnu slavu ponesu kući, navode organizatori dodajući da je u toku prijavljivanje zainteresovanih učesnika u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Majdanpeku.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 

U susednoj opštini Kladovo plivanje za časni krst koje se organizuje na dunavskom keju ima višegodišnju tradiciju. Pobednik prošlogodišnje, inače 20. Bogojavljenske trke za časni krst bio je Uroš Živanović iz Bora, koji je bio najbrži u konkurenciji 14 plivača. Svojevrsni rekorder plivanja za časni krst u Kladovu je Svetlana Vuković, koja je u ovom tradicionalnom takmičenju do sada učestvovala jedanaest puta. Prijave za ovogodišnje Bogojavljensko plivanje u Kladovu su u toku.

U Negotinu se tradicionalno za Bogojavljenje održava „Vesela čaršija“, pa ni ova godina neće biti izuzetak. Petu godinu zaredom, u utorak 19. januara, negotinska Knez Mihailova ulica biće mesto održavanja „Vesele čaršije“ u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Turističke organizacije. Nekadašnja glavna zanatska, i srce varoši negotinske oživeće te večeri u cilju održanja duha negotinske varoši i nastojanja organizatora da mlade Negotince poduče kako se u ovom gradu nekada živelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari