Počela izgradnja vrtića u Aleksandrovcu 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednik privremenog organa upravljanja opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović položili su kamen temeljac za izgradnju novog vrtića kapaciteta od 180 mesta.

„Izgradnjom novog objekata stvorićemo uslove za prijem novih mališana sa teritorije opštine Aleksandrovac u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja čime ćemo dati podršku lokalnoj samoupravi, roditeljima i deci. Povećanje obuhvata dece, kao i unapređenje kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, predstavlja jedan od strateških ciljeva Ministarstva. Verujemo da je ulaganje u najmlađe i njihovo obrazovanje od velike važnosti za njihovu budućnost, ali i društvo uopšte“, izjavila je ministarka prosvete.

Novi objekat prostiraće se na 1.500 kvadratnih metara, a u njegovu izgradnju će biti uloženo više od 179 miliona dinara iz Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji realizuje Ministarstvo u saradnji sa Svetskom bankom.

„Ova investicija je od velikog značaja za građane naše opštine jer postoji višedecenijski problem smeštaja predškolske dece u vrtić zbog nedostatka prostora. U prvom redu rešavamo socijalni i pedagoški problem, a zatim i problem zapošljavanja roditelja koji nisu mogli da se zaposle zbog čuvanja dece kod kuće“, rekao je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari