Plato ispred Doma kulture u samom centru Bora dobiće sasvim novi izgled nakon rekonstrukcije koju su započeli radnici Građevinskog preduzeća Sloga. Novi izgled ovog prostranog platoa, jednog od omiljenih mesta na kome su se generacije Borana okupljale i družile, osmislio je arhitekta Adam Špehar koji kaže da se projekat zasniva na igri svetlosti koja je trebalo vizuelno da osveži izvanrednu arhitekturu zgrade Doma kulture.

Plato ispred Doma kulture u samom centru Bora dobiće sasvim novi izgled nakon rekonstrukcije koju su započeli radnici Građevinskog preduzeća Sloga. Novi izgled ovog prostranog platoa, jednog od omiljenih mesta na kome su se generacije Borana okupljale i družile, osmislio je arhitekta Adam Špehar koji kaže da se projekat zasniva na igri svetlosti koja je trebalo vizuelno da osveži izvanrednu arhitekturu zgrade Doma kulture. Viđenje ovog arhitekte je da će se u donjem delu ostvariti dijalog starog i novog, a na pojedinim mestima bili bi postavljeni kandelabri sa svetlećim panoima na kojima bi se prikazivale scene iz kulturnog nasleđa ovog kraja, čime bi se praktično dobila jedinstvena izložba na otvorenom prostoru.
Osim specijalne rasvete, plato borskog Doma kulture dobiće nove, raznobojne betonske ploče, a osnovna ideja započete rekonstrukcije je da se Dom kulture vrati prvobitnoj nameni i postane središte kulturnog i zabavnog života grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari