Počelo iseljavanje iz "Bristola" 1Foto: U. Miletić

Tokom popodneva počelo je iseljavanje stanara – vojnih beskućnika iz hotela „Bristol“ u pripadajuće stanove, koje im je dodelila Republička direkcija za imovinu, izjavio je FoNetu predsednik Udruženja vojnih beskućnika, penzionisani pukovnik Vlado Đukić.

To je epilog razgovora stanara sa predsednikom Srbije Alkesandrom Vučićem, koji je obećao rešenje njihovog višedecenijskog problema, a u poslednju godinu dana je eskalirao, jer im je protivzakonitim postupanjem Ministarstva odbrane bilo isključeno grejanje, lift, a u nekoliko navrata i struja, rekao je Đukić.

On je najavio da se u toku sutrašnjeg dana očekuje i potpisivanje ugovora. Verujemo da će tim Ugovorom stanari moći da i otkupe dobijene stanove. Iz postupka rešavanja problema stanara hotela Bristol Ministarstvo odbrane je isključeno.

Time se na višedecenijski problem vojnih beskućnika iz hotela Bristol, kao i na protivustavno postupanje Ministarstva odbrane, stavlja tačka, zaključio je Đukić.

Grad Beograd je za rešavanje problema vojnih beskućnika iz hotela „Bristol“, koji je dat na korišćenje projektu „Beograd na vodi“, dodelio 134 stana, ali je Ministarstvo dodelilo samo 31, jer stanari nisu hteli da prihvate privremena rešenja o zakupu, nego stalna, strahujući da se time otvara mogućnost da kasnije iz njih mogu biti izbačeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari