Radnici Gradskog zelenila počeli su juče sa radovima na hortikulturnom uređenju keja, koje će pored ozelenjavanja obuhvatiti i postavljanje sistema za navodnjavanje. Radovi, koji koštaju 22,5 miliona dinara, biće završeni do kraja godine.


– Posadićemo 161 stablo niske kuglaste forme koje će ujedno i štititi bedem Dunava, zatim 881 komad niskog i 992 visokog ukrasnog šiblja, biće postavljene cvetne gredice, kao i 383 ruže, a između će se nalaziti zelena travnata površina na preko 10.000 metara kvadratnih. Uporedo sa ozelenjavanjem radimo i na postavljanju sistema za navodnjavanje kako bi biljka imale adekvatnu negu – objasnila je Nataša Rašeta, direktorka Gradskog zelenila, prilikom jučerašnjeg obilaska radova, zajedno sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

– Zadovoljstvo mi je što smo počeli sa ozelenjavanjem, koje predstavlja poslednju fazu uređenja omiljenog novosadskog šetališta. Sada je vreme sadnje i u narednih mesec dana će biti posađena nova stabla javora i jasena, u čijem će zelenilu Novosađani moći da uživaju na proleće. Stabla će se protezati skroz do košarkaškog igrališta, a paralelno sa ovim radimo i projekat za drugu stranu keja, gde ćemo takođe zasaditi što više drveća i zelenila – rekao je Pavličić.

Prema njegovim rečima, zbog velikog interesovanja koje su Novosađani pokazali za igrališta na keju, razmatra se mogućnost postavljanja još jednog novog terena sa jednim košem ili dva terena sa po jednim košem, kao i izgradnja teretane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari