Počelo rušenje novopazarskog vrtića "Naše dete": Izgradnja novog objekta sledeće godine 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Gotovo tri godine u Novom Pazaru se najavljuje izgradnja nove zgrade vrtića „Naše dete“ i skoro pola godine je prošlo od „zakazanih“ radova za rušenje starog objekta.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da je počelo rušenje stare zgrade. Radovi su povereni kompaniji „Formal“ iz Sjenice za četiri miliona dinara.

Ugovor sa sjeničkom firmom potpisan je još u maju ove godine, koja bi do kraja ovog meseca trebalo da završi rušenje i pripremi teren za izgradnju.

-Početak izgradnje planiran je za proleće sledeče godine. Nakon radova na pripremi lokacije, sledi raspsivanje tendera za izbor izvođača radova – objašnjava za Danas šef Gradskog odseka za razvoj i realizaciju projekata Faruk Suljević.

Objekat vrtića „Naše dete“ izgrađen je 1977. godine i imao je kapacitet da smesti blizu 500 mališana.

Pre skoro tri godine u tom vrtiću se srušio plafon u nekim učionicama. Dogodilo se to van radnog vremena, pa je samo pričinjena materijalna šteta.

Tada je počelo da se razmišlja o izgradnji nove zgrade sa proširenim kapacitetima. Ideju i projekat je podržalo Ministarstvo prosvete.

Novi objekat vrtića imaće utrostručene kapaciteta za smeštaj i boravak dece. U jednoj smeni moći će da primi 300 mališana.

Vrednost te investicije je 170 miliona dinara, koje je Ministarstvo prosvete obezbedilo iz kredita Svetske banke.

Prema najavama iz nadležnog ministarstva, izvođač radova trebalo bi da buden izabran u prvim mesecima sledeće godine, početak radova na proleće, a završetak posle godinu dana, u proleće 2024.godine.

Do tada će deca iz tog dela Novog Pazara biti razmeštena u ostalih pet vrtića. Najviše ih je u novootvorenom objektu „Čarolija“, u naselju Šestovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari