Počinje leskovačka Roštiljijada: Cena pljeskavice od 200 do 400 dinara, uveče koncert Jelene Karleuše 1Foto: Emilija Mladenović

Ovogodišnja 32. Roštiljijada u Leskovcu može i zvanično da počne, jer su prve skare već raspaljene, miris roštilja širi se celim gradom, a za pljeskavicu od 150 grama morate izdvojiti od 200 do 300 dinara, u zavisnosti od štanda na kojem kupujete, piše JuGmedia.

Majstori roštilja su spremni, kiše se ne boje, nadaju se dobroj poseti i kažu da su jedva čekali ovogodišnji Festival roštilja.

Još u ranim jutranjim satima roštiljdžije su krenule sa priprema specijaliteta, a na 12 do sada postavljenih štandova cene pljeskavice variraju od 200 do 300 dinara.

Među izlagačima ima dosta leskovačkih majstora, ali su im se pridružile i kolege iz Čačka, Beograda, Koceljeve…

Tu su i neizostavne Kamiondžije, koje svake godine privuku najveću pažnju posetilaca.

Cena belog mesa je 300 dinara, kobasice od 200 do 300 dinara, a cena gurmanske pljeskavice kreće se od 300 do 400 dinara.

I pored velikih poskupljenja, roštiljdžije su zadržale prošlogodišnje cene, na iznenađenje i prvih kupaca koje smo zatekli pored jednog od štandova.

„Prijatno sam iznenađen, očekivao sam da će cene biti visoke, s ozbirom da svakog dana hrana poskupljuje“, kazao je za portal JuGmedia Marko S. iz Leskovca kome je, kako kaže, tradicija da prvog dana Roštiljijade ode i proba specijalitete sa roštilja.

Inače, otvaranje Festivala roštilja zakazano je za 20.45 sati.

Od 21 sat očekuje se vatromet, zatim nastup Bleh-orkestra Isidora Zećirovića pod upravom Isidora Zećirovića, potom će uslediti koncert grupe Ha-ha bend, i za kraj koncert Jelene Karleuše.

Svi koncerti održaće se na bini na Gradskom trgu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari