Kandidati za dobijanje „start up“ kredita za početak bizniza u Loznici imaće sledeće nedelje obuku za popunjavanje zahteva i pisanje biznis plana. Stručni saradnik u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (LER) opštine Loznica Milijana Kladarin rekla je novinarima da će obuka biti održana u sali Gimnazije 28.

Kandidati za dobijanje „start up“ kredita za početak bizniza u Loznici imaće sledeće nedelje obuku za popunjavanje zahteva i pisanje biznis plana. Stručni saradnik u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (LER) opštine Loznica Milijana Kladarin rekla je novinarima da će obuka biti održana u sali Gimnazije 28. i 29. avgusta, a da će je držati stručnjaci Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Stručnjaci će kandidatima predočiti različite modalitete otpočinjanja biznisa.
„Start up“ krediti namenjeni su početnicima u biznisu, a njihova vrednost za preduzetnike je od 5.000 do 15.000 evra za preduzetnike, a za vlasnike preduzeća od 5.000 do 30.000 evra. Sredstva za tu vrstu kredita iznose milijardu dinara, a prednost će imati kandidati mlađi od 40 godina, koji su počeli biznis u zanatskim, proizvodnim i nekim uslužnim delatnostima. Kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi jedan posto, rok otplate od tri do pet godina, sa grejs periodom do jedne godine. Vraćanje kreditnih sredstava je u tromesečnim anuitetima. Konkurs, koji je otvoren 25. jula, trajaće do 15. septembra, a nakon isteka roka za prijavljivanje, Upravni odbor Fonda za razvoj Srbije do 15. oktobra trebalo bi da odluči o kreditima.
Konkurs su raspisali Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj i Fond za razvoj Srbije, a sprovodi se preko Republičke i regionalnih agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i opštinskih kancelarija LER u Inđiji i Loznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari