Počinju "Borini književni dani" u Vranju 1Foto: Dušan Pešić

U Vranju će u utorak, 21. marta, početi „Borini književni dani“, manifestacija koju Grad Vranje i Javna biblioteka „Bora Stanković“ organizuju četvrti put u slavu našeg proslavljenog pisca.

U kamernoj sali Pozorišta „Bora Stanković“, u utorak od 19 sati, književnu manifestaciju otvoriće gradonačelnik Slobodan Milenković, a poštovaocima lika i dela Bore Stankovića obratiće se i direktor Javne biblioteke „Bora Stanković“, Zoran Najdić.

Gost prve večeri „Borinih književnih dana“ biće Muharem Bazdulj, koji će govoriti o uticaju Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića.

Drugog dana manifestacije, 22. marta, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića „Kad đavoli polete“. Osim autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić.

„Zvezda nad prazninom“ naziv je tek objavljenog romana niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji će biti predstavljen 23. marta. Pored autora, gosti večeri su i Miodrag Mića Miljković, pisac, scenarista i režiser, kao i dr Igor Perišić.

Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, gost je pisac, Milan Ružić, sa svojom knjigom „Pun kofer priča“. O samoj knjizi, kao i o Ružićevom, stvaralaštvu govoriće književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.

Uz glavni program, manifestacija će imati i prateći koji je planiran za 22. i 23. mart, kada će u Osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, od 12 sati, radionice sa đacima imati stvaraoci iz Vranja, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić.

Glavni program „Borinih književnih dana“ održaće se u kamernoj sali vranjskog pozorišta, sa početkom u 19 sati.

Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari