Podneta tužba protiv BIA i MUP zbog diskriminacije Rade Trajković 1Foto: Twitter / Rada Trajković

Zbog diskriminacije kosovske političarke Rade Trajković, prilikom zadržavanja na graničnim prelazima Srbije sa Kosovom, advokatska kancelarija Tomanović podnela je tužbu protiv Bezbednosno informativne agencije (BIA) i MUP-a.

Kako je saopšteno iz te advokatske kancelarije, oduzimanje ličnih dokumenata Radi Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata je protivpravno postupanje i MUP i BIA.

„Zato se podnosi protiv BIA i MUP tužba sa zahtevom da sud utvrdi da je postupanje organa vlasti diskriminatorsko i zabrani takav dalji odnos prema Radi Trajković. Dodatno propagandno delovanje i podsticanje na diskriminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora, ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje teži oblik, piše u saopštenju.

Dodaje se da BIA i MUP moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje.

Rada Trajković, savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu bila je polovinom ovog meseca zadržana više od 20 sati na prelazu Merdare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari