Odigrala je Crvena zvezda meč humanitarnog karaktera u Trebinju, remizirala protiv Leotara (1:1) i naterala šefa struke Roberta Prosinečkog da se ozbiljno naljuti zbog pristupa svojih pulena. Međutim, ma koliko strateg crveno-belih nalazio mana zbog jedne veoma važne činejnice mora da bude oduševljen – posle 196 dana na terenu se pojavio Milan Vilotić.

Mladi defanzivac koji je poslednji put igrao meč 15. avgusta prošle godine protiv Smedereva posle pobeđene teške bolesti i operacije ramena ušao je u igru u 65. minutu umesto Li Adija. Robert Prosinečki je Vilotiću odluku o igranju saopštio sat pred meč sa Leotarom.

– Šef je ušao u svlačionicu i rekao mi da ću igrati poslednjih 20 minuta ili pola sata. Nije me ta odluka iznenadila jer sam očekivao da će mi Robi dati šansu jer mi trebaju utakmice.

Da li ste bili spremni za povratak na teren?

– Spreman sam već neko vreme da odigram prvu utakmicu i očekivao sam je. Ipak, kad sam čuo ovacije celog stadiona i skandiranje mog imena zaista sam zanemeo. Malo me je to pogodilo. Trebalo mi je nekoliko minuta da uđem u utakmicu ali posle je sve bilo kao pre.

Kako ste se osećali na terenu?

– Sve je isto kao i ranije, samo mi nedostaju mečevi. Zaostajem za ekipom nekoliko nedelja, ali i to ćemo nadoknaditi. Kondicioni trener Srđan Zirojević mi je već dao program, po kojem radim i sada je samo potrebno vreme i strpljenje. Imam i jedno i drugo i neću žuriti.

Kakvi su planovi za ovo proleće, hoćete li moći punom parom?

– Cilj mi je da budem Zvezdi od koristi i ovog proleća. Koliko će to biti i kad odlučiće šef, ali svakako hoću da pomognem. Profesionalac sam, primam platu i hoću da se odužim svima koji su verovali u mene i ponašali se prema meni porodično – zaključio je Vilotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari