Pojačan intenzitet saobraćaja, čekanje na graničnim prelazima 1Foto: Putevi Srbije (arhiva)

U Srbiji se danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, uz povoljnije vremenske prilike i bolju prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na graničnim prelazima sa Mađarskom na ulazu u Srbiju zadržavanja traju više sati.

AMSS je upozorio na odrone usled otapanja snega i na veću količinu vode na kolovozu.

Najavljena je obustava saobraćaja na putu izmedju Razbojne i Brusa, od 9 do 12 časova.

Prema najnovijim informacijama na rampama za naplatu putarine i na putničkim terminalima graničnih prelaza ima zadržavanja.

Na graničnom prelazu Batrovci putnička vozila čekaju oko tri sata, na Horgošu i Kelebiji više časova, a na prelazu Šid oko 45 minuta.

Prema izveštaju Auto-moto saveza Srbije, najopterećeniji su putni pravci prvog prioriteta, od kojih na deonici od Vlasinskog jezera do granice sa Bugarskom ima snega do pet centimetara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju takođe do pet centimetara na teritoriji Vranja. Iz AMSS preporučuju opreznu vožnju.

Kako se navodi, zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Takođe, postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari