Pokrajina izdvojila pet miliona za vizitorski centar Carska bara 1Foto: Shutterstock/Minoli

U cilju da poboljša ulaganja u zaštićena prirodna dobra Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, na jednom od prethodnih konkursa, odabrao je Rezervat prirode „Carsku baru“ i izdvojio pet miliona dinara za izgradnju vizitorskog centra i osmatračnice, kao i za nabavku čamca.

Tim povodom pokrajinski sekretar Nemanja Erceg posetio je danas Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ kod Zrenjanina.

„U narednom periodu ćemo ulagati i u bolje infrastrukturno opremanje pojedinih objekata, u kojima mogu da se održavaju seminari i radionice za decu i studente, ali i edukacija za druge građane. Želimo da zaštićena prirodna dobra što više približimo građanima“, poručio je pokrajinski sekretar Nemanja Erceg.

Kako je istaknuto, Erceg je ovaj dragulj prirode posetio povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, kako bi se skrenula pažnja javnosti na značaj očuvanja prirode i biodiverziteta, kao i sprečavanja negativnih uticaja po životnu sredinu.

Direktor „Rezervata prirode“ Dejan Jovanov najavio je planove da se u narednom periodu unapredi turistička infrastruktura i uspostavi što kvalitetniji čuvarski nadzor, ali i čvršća saradnja sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine.

Više vesti iz ovog  grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari