"Šumica", Tisa, Carska bara, možda i inostranstvo: Gde će Zrenjaninci za 1. maj 1Foto: Pixabay/Veroturg

Zrenjaninci decenijama imaju svoja dva omiljena izletišta za prvomajske praznike. To su Sportsko rekreativni centar Motel „Šumica“ i izletište na Tisi, kod Aradca. Voleli su da odu i na Carsku Baru ili u Kaštel Ečka.

Vrlo verovatno je da će i ove godine ova mesta biti izbor onih koji se odluče da praznik rada provedu van svog dvorišta. Motel „Šumica“ i izletište na Tisi u nadležnosti su Gradske stambene agencije.

Iz ovog preduzeća poručili su prethodnih dana da će izletišta za praznik biti spremna. To znači da će biti pokošena trava, uređen mobilijar tamo gde postoji, doterana mesta za roštiljanje, na Tisi postavljen mobilni toalet.

Izletnici će morati da ponesu sve što im je za provod potrebno. Naime, ni na Motelu, a ni na Tisi ne postoji ugostiteljski objekat u kom bi se mogla popiti kafa, a kamoli obedovati.

Motel „Šumica“, kako je Danas već pisao , već godinama čeka razrešenje imovinsko – pravnih odnosa i konačno uređenje. Ugostiteljski objekat koji je decenijama bio omiljeno mesto za izlazak, spaljen je do temelja i samo ruži lepu prirodu, koja je nekako preživela.

Što se tiče Specijalnog rezervata prirode „Carska bara“ i on je jesenas doživeo vlasničku transformaciju. Od pre pola godine, o njoj brine Javna ustanova „Rezervati prirode“.

Dosad je temeljno, bar tako kažu upravljači, očišćena od višegodišnjeg smeća, uređena je staza zdravlja, a iz ove ustanove obećavaju da će čuveni brodić za laganu plovidbu Starim Begejom biti porinut do praznika.

I na ovom izletištu ne postoji ugostitelsjki objekat, jer novi vlasnik, kompanija Matijević, ne želi restoran „Sibilu“, a očigledno ga ne žele ni drugi jer se izdaje bezuspešno već mesecima.

Belo Blato i salaš „Lujza“ popularna su mesta za izlete pa će sigurno i ovih dana biti posetilaca. Poslednjih godina oživelo je i „Babatovo“, izletište na Tisi, kod Elemira.

Ovo su mesta na koje Zrenjaninci vole da idu za praznike. O odlasku van zemlje ove godine razmišlja se mnogo više nego prethodne dve.

-Za Uskrs, a posebno za 1. maj, bilo je prilično interesovanje za Budimpeštu, banje u Mađarskoj i Istambul, ali i stidljivo za ture po Italiji – kaže Predrag Vrzić, vlasnik turističke agencije.

Prema njegovim rečima, ove destinacije su zanimljive zbog liberalnog odnosa prema vakcinama. Interesuju se Zrenjaninci i za Temišvar, ali kad čuju da se moraju testirati kad se vraćaju u Srbiju, većina ih odustane.

-Ipak, mnogi će Zrenjaninci otputovati u zemlje regiona. Najviše ih se interesovalo za Trebinje i Mostar – kaže Vrzić.

A, najverovatnije, najveći broj građana provešće praznike u gradu, a ako imaju dvorište ili znaju nekog ko ga ima, biće to dobro mesto za roštiljanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari